Βασίλισσα Σοφία σε Μητσοτάκη: Είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, η κοινωνία μας στήριξε» είπε ο πρωθυπουργός

Τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ανέβηκε λίγο μετά τις 12 η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, συνοδευόμενη από την αδερφή της, Ειρήνη.

Τις υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, η οποία φορούσε ένα πολύ κομψό λευκό φόρεμα.

Η βασίλισσα Σοφία, η οποία μιλάει ελληνικά, μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, θαύμασε τους πίνακες στην πρωθυπουργική κατοικία.

Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε θωρακισμένοι το καλοκαίρι

«Έχουμε πίνακες, που τους αλλάζουμε για να δείχνουμε τους καλλιτέχνες», της εξήγησε η σύζυγος του πρωθυπουργού, με τη βασίλισσα να σχολιάζει πως θυμίζει… πινακοθήκη.

Μητσοτάκης - βασίλισσα Σοφία

Η βασίλισσα Σοφία επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας «σας θαυμάζει όλος ο κόσμος» / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Στη συζήτηση, που έκαναν καθήμενοι, η βασίλισσα της Ισπανίας επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Σας θαυμάζει όλος ο κόσμος, είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα», είπε.

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη σε Αστυπάλαια: Θα κάνουμε ωραία πράγματα

«Να είστε καλά», αρκέστηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη στήριξη της κοινωνίας.

Βασίλισσα Σοφία σε Μαρέβα: Έχει την ίδια ηλικία με τον γιο μου

Εκείνη τη στιγμή, η βασίλισσα Σοφία γύρισε προς την Μαρέβα Μητσοτάκη και της είπε με χαμόγελο: «Έχει την ίδια ηλικία με τον γιο μου».

Μητσοτάκης, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη, Μαρέβα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η αδερφή τηw Ειρήνη και η Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι στην είσοδο του Μεγάρου Mαξίμου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Χαμογελαστός ο πρωθυπουργός απάντησε πως είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Φίλιππο ΣΤ’ στη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο του 2019, ακριβώς πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε τη βασίλισσα εάν θα επισκέφτηκε τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, με την ίδια να αποκρίνεται αρνητικά.

«Θα ήθελα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε, να πάμε μαζί. Να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις. Γίνεται μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Θέλουμε να αναδείξουμε όλο τον χώρο, γιατί ήταν μια παράλειψη. Πάει εκεί πάρα πολύς κόσμος», τόνισε.

Με την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις άλλες  σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.  

Επισκέφτηκε και τη Λέρο και τους Λειψούς η βασίλισσα Σοφία

Τις προηγούμενες ημέρες η Βασίλισσα Σοφία επισκέφθηκε τη Λέρο και τους Λειψούς αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στους Λειψούς, επισκέφθηκε από κοντά το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής.

Την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση, τον Ισπανό πρέσβη Ενρίκε Βικέρα και τον δήμαρχο Φώτη Μάγγο. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε από το «Αρχιπέλαγος», έναν θεσμό που ιδρύθηκε το 1998 από τον Ικαριώτη Θοδωρή Τσιμπίδη.

Η βασίλισσα Σοφία πέρασε και το κατώφλι της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντριά της, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Ξεναγήθηκε στις αίθουσες και στάθηκε περισσότερο στην ενότητα των έργων που παρουσιάζουν τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top