Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε θωρακισμένοι το καλοκαίρι

«Περάσαν 19 εφιαλτικοί μήνες με περιορισμούς»

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χαιρετισμό του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» με αφορμή το τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο που συνδιοργανώνει η εφημερίδα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από σήμερα έως και το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια, νέα αρχή για έναν πιο «πράσινο» κόσμο

«Όπως η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην άμυνα κατά της πανδημίας, έτσι φιλοδοξεί να επιστρέψει και σε τροχιά ανάπτυξης».

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη σε Αστυπάλαια: Θα κάνουμε ωραία πράγματα

Παράλληλα,  στάθηκε ιδιαίτερα στην επόμενη ημέρα και στην προετοιμασία που έχει γίνει, αναφέροντας:«Όλο αυτό το διάστημα, παράλληλα με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προετοιμάσαμε μεθοδικά την επόμενη μέρα: Προωθώντας θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τον κόσμο της εργασίας. Εξασφαλίζοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της αγοράς. Αλλά και δρομολογώντας μεγάλες επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις απασχόλησης».

«Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία», συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα διαδραματίσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας μας» και εξήγησε: «Απ’ την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Και σήμερα, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες, αλλά και οι πόροι ώστε αυτή να μεταφραστεί σε έργα. Τόσο το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, όσο και το σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’ με αυτό πνεύμα απλώνουν τις δράσεις τους σε όλη την επικράτεια».

«Βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη», υπογράμμισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και όπως τόνισε, «έχει την εμπειρία, την πυξίδα και κυρίως τις δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της».

Πρόκειται, ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «για μία διαδικασία δυναμική και ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις που διαρκώς θα τους εμπλουτίζουν» και σε αυτό, όπως επεσήμανε, «είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλουν και τα πορίσματα του δικού σας συνεδρίου», ευχόμενος παράλληλα, «καλή επιτυχία».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι back to business

«Το γεγονός ότι ταξιδέψατε στην Ελλάδα στέλνει ένα συμβολικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι  back to business».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που γίνεται στην Αθήνα με 12 υπουργούς και άλλους τόσους υφυπουργούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια θα ανακάμψουν, καθώς ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και έχει χρήματα να ξοδέψει, αφού αυξήθηκαν οι καταθέσεις την περίοδο της πανδημίας.

«Όλοι νιώθουμε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ταξιδέψουμε» είπε και σημείωσε ότι περάσαν 19 εφιαλτικοί μήνες με περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό, που πρότεινε και ενέκρινε η ΕΕ και επιτρέπει τα ασφαλή τα ξίδια με απόδειξη εμβολιασμού, τεστ ή βεβαίωση νόσησης. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και εκτίμησε ότι  αλλάζει ο τρόπος που ο κόσμος θα ταξιδεύει μετά την πανδημία.

«Η διαφορά μεταξύ ταξιδιού για εργασία και ταξιδιού για ψυχαγωγία δεν είναι όπως το παρελθόν», είπε και εκτίμησε ότι αυτό θα συμβάλει στην επιμήκυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου.

Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια, νέα αρχή για έναν πιο «πράσινο» κόσμο

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη σε Αστυπάλαια: Θα κάνουμε ωραία πράγματα

Τέλος, αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης του τουρισμού και την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέχρι να ανοίξει ξανά ο Τουρισμός και τόνισε ότι η τουριστική βιομηχανία πρέπει να είναι πλέον αειφόρος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top