Λινού για Johnson&Johnson: Ανησυχώ γιατί το δίνουμε σε γυναίκες κάτω των 50

Τι είπε για το αν μπορείς να κάνεις 2η δόση με άλλο εμβόλιο

«Οι γυναίκες κάτω των 50 πρέπει να κάνουν εμβόλια mRNA», σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού η οποία μάλιστα  εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι, «δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες –κάτω των 50- το Johnson & Johnson».

Εμβόλια: Διαθέσιμα από σήμερα όλα τα σκευάσματα για τους 18-24 ετών

Όπως εξήγησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, οι παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν σε γυναίκες κάτω των 50 ετών που εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson είναι θρομβοεμβολικά επεισόδια.

εμβολιασμός κατά του covid 19

Λινού: Τι να κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν στην α' δόση με AstraZeneca

Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι «λογικό» το να ανησυχεί ο κόσμος για το εμβόλιο της AstraZeneca ξεκαθαρίζοντας όμως πως «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca, υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

AstraZeneca: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

εμβολιασμός κατά του covid 19

Ερωτηθείσα για το αν θα συμβούλευε ασθενή της που έχει κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη, απάντησε πως «θα έλεγα αυτό που ξέρω: αν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο».

«Λάθος» να μην μπορεί κάποιος να κάνει β' δόση με άλλο εμβόλιο

AstraZeneca: Σύγχυση με την ανάμειξη δύο εμβολίων - Τι λένε οι ειδικοί

Αν και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top