Δίκη Γιακουμάκη: «Έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει»

Συγκλόνισε στην κατάθεσή της η αδελφή του άτυχου Βαγγέλη

Η κατάθεση συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφερε ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του άτυχου φοιτητή- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star στις 12/6/21

Συγκλόνισε σήμερα στην κατάθεσή της η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στα Ιωάννινα. Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είχε εντοπιστεί νεκρός, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του, πριν από έξι χρόνια. Οι οκτώ Κρητικοί συμφοιτητές του, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα, άσκησαν έφεση.

Ανατροπή στη δίκη του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Όσα κατέθεσε φίλος του σπουδαστή

«Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει. Ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου[...] Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δε θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου ένιωθε άβολα. Άκουσα για ένα περιστατικό που τον είχαν διώξει μπροστά σε όλους. Άκουσα πολλά περιστατικά. Αυτά αστεία δεν είναι σίγουρα» είπε με δάκρυα στα μάτια και φανερά φορτισμένη συναισθηματικά, σύμφωνα με το Epirus-tv-news.

Πατέρας Γιακουμάκη: «Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή»

Η αδερφή του εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και ότι υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια, καθώς και πως δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ούτε να δημιουργηθούν εντάσεις.

Οι γονείς και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξερχόμενοι από τη δικαστική αίθουσα, το 2016 - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Οι γονείς και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξερχόμενοι από τη δικαστική αίθουσα, το 2016 - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν η ίδια, σημείωσε πως θα ένιωθε ντροπή γιατί ήταν συμπατριώτες της και γιατί κάτι ανάλογο θα τη μείωνε.

«Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης γελούσε από άμυνα. Όταν θα έμενε μόνος του, δε θέλω να σκεφτώ πώς θα ένιωθε» είπε ξεσπώντας σε κλάματα.

Είχα «παγώσει» και έκανα τρεις μήνες να κοιμηθώ, διαβάζοντας τι έπαθε ο αδερφός μου

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η αδελφή του, ο Βαγγέλης δεν της είχε πει ποτέ ότι βασανιζόταν. Της είχε εκφράσει μόνο τη δυσαρέσκειά του, όταν ένας από τους κατηγορούμενους του είχε ρίξει κρασί στη μπλούζα του. Επίσης, ανέφερε ότι όταν είχαν μιλήσει τηλεφωνικά τότε που ο Βαγγέλης έκανε παρέα με δύο παιδιά, όχι από την παρέα των Κρητικών, έκανε σχέδια για το ταξίδι που θα έκανε στην Κρήτη. Σημείωσε ότι αδυνατεί να δεχθεί ότι την επόμενη μέρα έγινε αυτό, εκτιμώντας πως κάτι θα είχε προηγηθεί. 

Τα περιστατικά που της έχουν «στοιχειώσει» το μυαλό ήταν το συμβάν με τη μπλούζα, το κοκκίνισμα στο  πρόσωπο, το χτύπημα με τη βούρτσα. «Όλα αυτά τα έκανα εικόνα και ανατρίχιαζα» είπε χαρακτηριστικά. 

Φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, 37 μέρες μετά την εξαφάνισή του/ φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, 37 μέρες μετά την εξαφάνισή του/ φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Δίκη Γιακουμάκη: Συμφοιτητής του άλλαξε την κατάθεση που είχε δώσει το 2015

Η σημερινή τρίτη κατά σειρά εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός ακόμα συμφοιτητή του Βαγγέλη, με τον οποίο έκανε παρέα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά πως όλα είχαν γίνει στο πλαίσιο πειραγμάτων ανάμεσα σε φίλους, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είχε δεχθεί πειράγματα.

«Κάναμε πλάκες. Όχι με όλους, αλλά με όσους είχαμε θάρρος. Δεν είχαμε ξεπεράσει το μέτρο των πειραγμάτων» είπε.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε κατάθεσή του από το 2015 και ρωτήθηκε ο μάρτυρας σχετικά με κάποια πράγματα που είχε πει τότε, ο ίδιος αρνήθηκε ότι τα είχε πει, υποστηρίζοντας πως ήταν λόγια των αστυνομικών για να εμπλουτίσουν την υπόθεση.

Σημείωσε δε, πως δε σκέφτηκε να το καταγγείλει αφού, κατά την εκτίμησή του, δε θα έβρισκε το δίκιο του, καθώς όλη η Ελλάδα τους κατηγορούσε βασισμένη σε υποθέσεις.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση θα συνεχιστεί αύριο στις 9.30 π.μ.

πηγή: epirus-tv-news

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top