Δήμητρα της Λέσβου: Φόβοι ότι είναι νεκρή

Πληροφορίες ότι έπεσε θύμα τροχαίου κι εγκατάλειψης

Ρεπορτάζ της εκπομπής «Αληθειες με τη Ζήνα» σχετικά με την εξαφάνιση της Δήμητρας της Λέσβου (27/5)

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της Δήμητρας της Λέσβου, η οποία εξαφανίστηκε από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Δήμητρα ή η «Δημήτρη», όπως ήθελε να τη φωνάζουν, έπεσε θύμα τροχαίου και εγκατάλειψης στο Παλαιό Φάληρο στις 9 Απριλίου και είναι νεκρή. 

Εξαφανίστηκε ο Δημήτρης από τη Λέσβο που ένιωθε γυναίκα

Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA για να διαπιστωθεί αν τελικά το θύμα του τροχαίου, είναι η Δήμητρα που αναζητείται από τις 26 Μαΐου, οπότε και βγήκε με τεράστια καθυστέρηση το Silver Alert.

«Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης… Από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις, ότι τον έχουν δει, αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε.

Silver Alert Δήμητρα Λέσβου

Το Silver Alert που βγήκε για την αναζήτηση της Δήμητρας

Στο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που εκδόθηκε στις 9 Απριλίου αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«Την 9-4-2021 και περί ώρα 05:10, επί της Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα, από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας πεζός. Ο πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων του ανωτέρω παθόντος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας, στα τηλέφωνα 210-9542093 και 210-9542001».

Αλαλούμ με την εξαφάνιση της Δήμητρας

Ωστόσο έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κωλυσιεργία των αρχών, που καθυστέρησαν πάρα πολύ να ξεκινήσουν την αναζήτηση της Δήμητρας, αλλά και να δώσουν πληροφορίες για το θύμα του τροχαίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρούκλης στις 29 Μαΐου εστάλη επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή της προκειμένου να δοθεί εντολή για να ελεγχθούν τα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, καθόσον συνήθως αυτές αδιαφορούν και πολλές φορές δυστροπούν να συνεργασθούν με την υπηρεσία Silver Alert και αγνοούν τους κοινωνικούς συναγερμούς που κοινοποιούνται σε κάθε εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους άνθρωποι μέσα σε νοσοκομεία, την ώρα που οι συγγενείς τους αναζητούν με κοινωνικό συναγερμό ή ακόμη και να ενταφιάζονται ως αγνώστων στοιχείων.

Δήμητρα Λέσβου

Η Δήμητρα της Λέσβου

Το αίτημα κοινοποιήθηκε στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στο Γραφείο του Διοικητού και στο ΚΕΠΥΚΑ. Με τη σειρά τους ενημέρωσαν όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής και το ΕΚΑΒ και ζητήθηκε να σταλεί ενημέρωση με κοινοποίηση στο Silver Alert. 

Στις 3 Ιουνίου, οι υπεύθυνοι του Silver Alert ενημερώθηκαν ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής ζήτησε από τον αδελφό της Δήμητρας να δώσει δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση με θύμα τροχαίου που συνέβη στις 9 Απριλίου στο Δέλτα Φαλήρου. 

Του επέδειξαν φωτογραφίες του θύματος από το τροχαίο για να κάνει αναγνώριση. Σε επικοινωνία με την Τροχαία Καλλιθέας επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία του τροχαίου (9 Απριλίου 2021), όμως δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του Silver Alert, ούτε σε ποιο Νοσοκομείο είναι η σορός από το τροχαίο, ούτε σχετικά με τον ισχυρισμό ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία γιατί πρόκειται περί θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη.

Το αλαλούμ συνεχίστηκε και στις 7 Ιουνίου ο κ. Κουρούκλης ζήτησε με νέο έγγραφο να εμφανισθεί το νοσοκομείο που είχε τη σορό και να ενημερώσει το ΕΚΑΒ πού διακόμισε το θύμα του τροχαίου της 9ης Απριλίου. 

Μέχρι τις 11 Ιουνίου δεν είχε δοθεί καμία απάντηση και το Silver Alert  απευθύνθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανταπόκριση από τα νοσοκομεία.

Την προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη έχει αναλάβει το τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας και όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα του test DNA για να διαπιστωθεί αν το θύμα είναι ή όχι η Δημήτρης Καλογιάννης.

Δήμητρα της Λέσβου: Γυρνούσε την πλάτη στα βλέμματα χλευασμού

Η Δήμητρα ή η Δημήτρης, όπως ήθελε να τη φωνάζουν, γεννήθηκε κι έζησε στη Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο. 

Ήταν εκείνη που επέστρεψε στο νησί για να φροντίσει τη μητέρα και τον πατέρα της, παρά το γεγονός ότι εκείνοι τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο, αφού δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι ήταν μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε ένα αντρικό σώμα. Τους συγχώρεσε ακόμα και το γεγονός ότι της έδιναν ψυχοφάρμακα κρυφά. 

Το ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Στάθηκε δίπλα τους μέχρι που έφυγαν από τη ζωή και μετά απελευθερώθηκε. Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα, έκανε μοναχικούς περιπάτους κι όταν οι πρώτοι πρόσφυγες άρχισαν να φτάνουν στις ακτές της Σκάλας, ανήμποροι, τρομαγμένοι και κατάκοποι, έτρεξε και τους άνοιξε την αγκαλιά της. 

Σε ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για τις σχέσεις με την οικογένειά του και τους συγχωριανούς του. 

«Με τους περισσότερους εδώ δε λέω ούτε καλημέρα. Πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις και κανείς δεν με βοήθησε. Ούτε τα αδέρφια μου. Μόνος μου ξεπέρασα όλα τα δύσκολα και τα ξεπέρασα. Δεν κρατάω σε κανένα κακία, απλώς δεν τους θέλω στη ζωή μου», είχε πει.

Πριν λίγο καιρό ανήλικοι είχαν εισβάλει στο σπίτι της, τη χλεύασαν, την παρενόχλησαν, βασάνισαν την ψυχή της και τα κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Μετά από αυτό η Δημήτρης κατέληξε και πάλι στο Δρομοκαΐτειο, όμως στις 9 Απριλίου δραπέτευσε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη της μέχρι τις 26 Μαΐου που βγήκε το Silver Alert. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top