Αποκάλυψη Star - Κορωνοϊός: Πότε θα «ξεφορτωθούμε» τις μάσκες

Τι σχεδιάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα, οι περιορισμοί χαλαρώνουν. Οι λοιμωξιολόγοι σχεδιάζουν ήδη να συστήσουν το προσεχές διάστημα να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα. 

Οριστικό: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση το Σάββατο- Τι αλλάζει από 12/6

Σύφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ σημαντικός καθώς αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεφορτωθούμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι τότε, σχεδόν όλοι οι πολίτες θα έχουν κάνει ήδη μια δόση εμβολίου ενώ αρκετοί είναι εκίνοι που έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει τείχος ανοσίας για έξι μήνες. Έτσι δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον για περαιτέρω χαλάρωση χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, όπως οι αποστάσεις.

Κάτω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 890 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 448 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: 890 νέα κρούσματα σήμερα - 15 νεκροί και 381 διασωληνωμένοι

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.346 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.532 ασθενείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top