Σφακιανάκης: Η υπερέκθεση των παιδιών κάνει τους παιδόφιλους να ξεσαλώνουν

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς - Πώς οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν τα παιδιά

Όσαν είπαν ο Μανώλης Σφακιανάκης και η Κέλλυ Ιωάννου για τους κινδύνους στο διαδίκτυο που πρέπει να έχουν κατά νου παιδιά και γονείς. Πηγή/βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

«Καμπανάκι» συναγερμού προς όλους τους γονείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και απειλούν τα παιδιά έκρουσε ο πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης.

Jonathan Galindo: Επικίνδυνο παιχνίδι ή φάρσα

Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υπερβολική έκθεση των ανηλίκων στο ίντερνετ είναι «τροφή» για τους παιδεραστές και παιδόφιλους.

Η υπερέκθεση των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα έχει κάνει τους παιδόφιλους να τρίβουν τα χέρια τους. Οι γονείς που αφήνουν μόνα τους πεντάχρονα, εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά και τα αφήνουν μόνα στα σπίτια τους, πρέπει να προσέχουν πολύ.

«Εύχομαι να γίνω ψεύτης και το καλοκαίρι να μη θρηνήσουμε παιδάκια από αρπαγές», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης, καλώντας όλους τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα social media και να τα ασφαλίζουν γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Επίσης, συνέστησε να γίνεται χρήση από παιδιά υπό προϋποθέσεις, γιατί η άρνηση και η αποκοπή από αυτά μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Jonathan Galindo: Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά από το σκοτεινό παιχνίδι

Συμβουλές για τους γονείς

Η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια CSi Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή έδωσε μερικές συμβουλές προς τους γονείς ώστε να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.

Όπως είπε, οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό και είναι σοβαρό. Τόνισε ότι τα παιδιά έχουν ως πρότυπο τους γονείς. Εάν αυτοί υπερεκτίθενται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιθανό να πράξουν και αυτά αναλόγως.

Τέλος, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να «κλειδώνουν» τα προφίλ τους στα social media ώστε να προστατευθούν.

Πώς προσεγγίζουν τα ανήλικα οι παιδόφιλοι

Η κ. Ιωάννου αναφέρθηκε αναλυτικά και στους τρόπους με τους οποίους οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο:

  • «Προσφορά»: Ανάλογα με το ενδιαφέρον του παιδιού, οι επιτήδειοι του προσφέρουν υλικά συνήθως αγαθά για να τα προσεγγίσουν
  • «Το κόλπο του ζώου»: Προφασιζόμενοι ένα τραυματισμένο ζώο καλούν τα παιδιά να το δουν και να το φροντίσουν
  • «Κακό παιδί»: Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά προσεγγίζονται ως «κακά παιδιά» που κάνουν ζαβολιές στο σχολείο. Σε αυτή την περίπτωση οι επιτήδειοι παρουσιάζονται ως «τιμωρητές»
  • «Προσωπείο του φίλου»: Παρουσιάζονται ως φίλοι του παιδιού ή των γονιών του και τους προτείνουν να τους ακολουθήσουν.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top