Το νησί των Κυκλάδων που είναι «πρωταθλητής» στους εμβολιασμούς

Τα πέντε νησιά με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Όσα είπε στην ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Συγχαρητήρια» στους κατοίκους της Κύθνου για το μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Εμβολιασμοί: Πόσες δόσεις εμβολίων θα παραλάβει η Ελλάδα για τον Ιούνιο

Στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», στο νησί κατάφερε να εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση το 93% των κατοίκων ενώ το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Την ίδια στιγμή, την καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη κατέγραψε η Σύρος, όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%.

Τα πέντε νησιά με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Παρά το γεγονός ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στα νησιά προχωρά γρήγορα, υπάρχουν πέντε νησιά που έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Θεοδωρίδου: Εξετάζεται ο εμβολιασμός σε παιδιά 12-15 ετών

Συγκεκριμένα, η Σάμος, η Νάξος, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Κάλυμνος καταγράφουν μικρά ποσοστά εμβολιασμών.

Ξεπέρασαν τα 5,5 εκατ. οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, σήμερα η χώρα μας θα «κλείσει» με σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς. Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της εμβολιαστικής περιόδου, έχουν πραγματοποιηθεί 5.570.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.630.000 αφορούν την πρώτη δόση.

Για τον Ιούνιο, η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει 2.170.900 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 308.300 δόσεις της Moderna και περίπου 500.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top