AstraZeneca: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Τι ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τους εμβολιασμούς με AstraZeneca. 

Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα και ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

AstraZeneca: Τι λέει ο ΕΟΦ για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο

Όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, και τα τέσσερα εμβόλια είπε είναι διαθέσιμα για όλους. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης. 

Επίσης, τόνισε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. 

Υπογράμμισε ακόμα ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1.500 κίτρινες κάρτες και ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

AstraZeneca: Πέντε τα περιστατικά θρομβώσεων στη χώρα μας

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών ανέφερε επίσης ότι καταγράφηκαν πέντε περιπτώσεις μέχρι τώρα του συνδρόμου TTS θρόμβωσης- θρομβοπενίας μετά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Τέσσερις από αυτές αφορούν σε γυναίκες ηλικίας 36,44,47 και 61 ετών και η μία σε άντρα 35 ετών, όπως είπε. Από τα περιστατικά αυτά ένα ανάρρωσε, τρία εξακολουθούν να νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε, όπως είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top