Λαγός: Ζήτησε γραφείο και υπολογιστή στη φυλακή

Συνεχίζει να παίρνει μισθό χιλιάδων ευρώ από την ευρωβουλή

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την κράτηση του Γιάννη Λαγού στις φυλακές Δομοκού (16/05)

Στο κελί 7 των φυλακών Δομοκού, δίπλα στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο κρατείται από την τελευταία εβδομάδα ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός. Παρ΄ όλ΄ αυτά δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά του ως ευρωβουλευτής, αλλά θα εξακολουθεί να λαμβάνει μισθό χιλιάδων ευρώ. Θέλει επίσης να συμμετέχει ψηφιακά στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής μέσα από τη φυλακή και έχει υποβάλει σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, ο Γιάννης Λαγός θα επιδιώξει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού για να είναι πιο κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ώστε από εκεί και μέσω υπολογιστεί να συμμετέχει εξ αποστάσεως στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. 

Στην απομόνωση πέρασε τη νύχτα ο Γιάννης Λαγός

Επίσης αν το αίτημα αυτό απορριφθεί, σκέφτεται να ζητήσει τη μεταγωγή του από τον Δομοκό στην Αθήνα κάθε φορά που είναι προγραμματισμένη κάποια συνεδρίαση. Πάντως πηγές που επικαλείται η εφημερίδα εκτιμούν ότι και τα δύο αιτήματα είναι δύσκολο να γίνουν δεκτά για λόγους ασφαλείας. 

Η τρίτη επιλογή, προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή είναι να παρακολουθεί όσα γίνονται στις Βρυξέλλες μέσα από ειδική αίθουσα των φυλακών Δομοκού. 

Στην Αθήνα για να φυλακιστεί ο Γιάννης Λαγός - Οι πρώτες εικόνες

Πρόκειται για τον χώρο του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», όπου υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές, εκτυπωτής και σύνδεση στο ίντερνετ.

Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους οι κρατούμενοι που πέρασαν σε σχολές έπειτα από εξετάσεις, ενώ την περίοδο της πανδημίας χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από το σύνολο των κρατουμένων για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω Skype, αφού τα επισκεπτήρια απαγορεύτηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, θα πρέπει να ενημερώσει τη διεύθυνση των φυλακών με ποιο πρόσωπο επιθυμεί να επικοινωνήσει και να δώσει τον λογαριασμό του στο Skype. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον ειδικό χώρο και υπό τη διακριτική επιτήρηση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου θα συνδεθεί με το άτομο που έχει ζητήσει.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών πρόκειται να θέσουν συγκεκριμένους περιορισμούς, ώστε ο χώρος του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» στον Δομοκό να μη μετατραπεί σε προσωπικό γραφείο του Γιάννη Λαγού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top