Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς

Η επιδημιολογική εικόνα τους παραμένει επιβαρυμένη

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας την Τρίτη 18/5.

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στην επιτροπή των ειδικών από την επιβαρυμένη επιδημιολογικά εικόνα που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Στο τραπέζι τοπικά lockdown λόγω απειθαρχίας

Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα ορισμένων πόλεων, όπως τα Χανιά που σημείωσε αύξηση 198%, το Ηράκλειο, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη ήταν μία από τις αφορμές ώστε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάσουν σήμερα ώστε να συζητηθεί τί μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιοχές.

Λύματα: Αύξηση 198% του ιικού φορτίου στα Χανιά

Στο επίκεντρο της προσοχής φαίνεται ότι βρίσκονται επίσης και η Κέρκυρα, η Σκιάθος, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος και η Κάρπαθος, αφού η επιδημιολογική τους εικόνα δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Στην Κάλυμνο ο Νίκος Χαρδαλιάς 

Προβληματισμός επικρατεί και για την Κάλυμνο που βρίσκεται σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 24 Μαΐου, όμως τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν μείωση. Αύριο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί το νησί και θα παρευρεθεί σε ευρεία σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες, με σκοπό τη στήριξη όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, τη διεξοδική ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων και το βέλτιστο συντονισμό τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά τα σενάρια για τοπικά lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε ότι απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top