Πελώνη: Ακόμη πιο εντατικοί οι έλεγχοι για μάσκες και ωράριο το ΣΚ

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

Ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους κατά το σαββατοκύριακο για την τήρηση των μέτρων προστασίας για την πανδημία σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, οι έλεγχοι θα εστιάσουν ειδικά στην εστίαση, για την τήρηση των αποστάσεων και του ωραρίου.

Πελώνη: Οι πέντε ζώνες άμυνας του τουρισμού έναντι της πανδημίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως «μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα», συμπληρώνοντας πως για να πάμε σε ακόμη μεγαλύτερες ελευθερίες, αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά, συντεταγμένα και με προσοχή.

«Να μην εφησυχάζουμε από την εικόνα αποκλιμάκωσης»

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, η κυρία Πελώνη είπε πως υπάρχει μια εικόνα αποκλιμάκωσης, τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις.

Χωρίς μάσκες οι εμβολιασμένοι: Η Ευρώπη εξετάζει «μοντέλο ΗΠΑ»

Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο εφησυχασμό: «Αυτή η εικόνα, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε.

Όλοι κουραστήκαμε πάρα πολύ το χειμώνα από τα περιοριστικά μέτρα, εκεί είναι η παγίδα».

Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown εάν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων

Υπό το φόβο νέων επιδημικών εξάρσεων είναι ειδικοί και κυβέρνηση. 

Στο τραπέζι τοπικά lockdown λόγω απειθαρχίας

Μπορεί τα σενάρια για επαναφορά οριζόντιων μέτρων σε όλη τη χώρα να απομακρύνονται, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα τοπικά lockdown θα είναι πιθανότατα ο οδηγός για το πώς θα αντιμετωπιστούν τοπικές εξάρσεις της πανδημίας.

Ερωτηθείσα αν τα τοπικά lockdowns αποτελεί όπλο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εξάρσεων, η κυρία πελώνη είπε ότι «απεύχομαι να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, ωστόσο αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν».

Όπως τόνισε, ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς, το όπλο είναι το εμβόλιο. 

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμο στην ΕΜΑΚ

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ελήφθη για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς πρόκειται για μια ομάδα πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια μιας κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από μια βάρδια», σημείωσε.

Όπως είπε, όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της πυροσβεστικής.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top