Πελώνη: Οι πέντε ζώνες άμυνας του τουρισμού έναντι της πανδημίας

Προανήγγειλε πιο εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων

Την εκτίμηση ότι η χώρα έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία για τη νέα κανονικότητα, εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη, στην πρώτη, μετά από μήνες, δια ζώσης ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Διανύουμε κιόλας τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα του τουρισμού και των μουσείων, την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής μηνυμάτων και τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Γενναίο πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Σύμφωνα με την ίδια έχουν δημιουργηθεί πέντε ζώνες άμυνας για το άνοιγμα του τουρισμού.

-    Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης ισχύος 2 - 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης". Στο σημείο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα γίνει ενεργοποίηση του green pass.

-    Η δεύτερη ζώνη, αφορά και πάλι στις πύλες εισόδου και συγκεκριμένα τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

-    Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας.

-    Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον τουρισμό

-    Η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Προανήγγειλε πιο εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελέγχους, για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία, εξέφρασε και η Αριστοτελία Πελώνη, μετά το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ανησυχία του για εικόνες απόλυτης χαλάρωσης, μέσα στο σαββατοκύριακο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως είμαστε στην αρχή του τέλους και «όχι στο τέλος της πανδημίας».

Μητσοτάκης: «Ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα. Η πανδημία δεν τελείωσε»

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Χωρίς μάσκες οι εμβολιασμένοι: Η Ευρώπη εξετάζει «μοντέλο ΗΠΑ»

«Η κυβέρνηση υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων», σημείωσε, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι είναι εντατικοί και «θα εντατικοποιηθούν κι άλλο».

Πρόστιμα 151.000 ευρώ και 8 λουκέτα για το πρώτο σαββατοκύριακο ελευθερίας

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν χρειαστεί, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό δε θα χρειαστεί.

«Να πάμε στα επόμενα βήματα χωρίς πισωγύρισμα»

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα κάθε φορά στη χαλάρωση των μέτρων, μέχρι να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να έρθει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Μέχρι τότε, όπως ξεκαθάρισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει ένα πισωγύρισμα, που θα ανατρέψει όλο τον σχεδιασμό.

«Κοινός στόχος είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε. Έτσι ώστε να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα», καλώντας τους πολίτες να φορούν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.

Με έμφαση πρόσθεσε: «Αναπτύσσουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν, εγκαταλείπουμε περιορισμούς που μας κούρασαν, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση. Δεν εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top