Πρόστιμα 151.000 ευρώ και 8 λουκέτα για το πρώτο σαββατοκύριακο ελευθερίας

Υψηλά ποσοστά μη τήρησης των μέτρων κατέγραψαν οι αρχές

Αστυνομία έλεγχοι

Υψηλά ποσοστά καταστρατήγησης των μέτρων λειτουργίας στην εστίαση καταγράφηκαν κατά το πρώτο σαββατοκύριακο «ελευθερίας», με τη γενναία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Αρκετοί επιχειρηματίες παραβίασαν είτε το ωράριο (κρατώντας ανοικτό το κατάστημα και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις 00.30), είτε τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών είτε την απαγόρευση λειτουργίας σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, λουκέτα 15 ημερών σε 8 επιχειρήσεις, ενώ συνελήφθησαν πέντε υπεύθυνοι επιχειρήσεων.

Συνολικά διενεργήθηκαν 72.911 έλεγχοι το Σάββατο από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και καταγράφθηκαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Οι πιο «απείθαρχοι» επαγγελματίες εστίασης που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών ήταν στην Αττική και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, στο Κολωνάκι, στο Χαλάνδρι, στο Παγκράτι και στου Ψυρρή, ενώ τα μέτρα αψήφησαν και στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top