Μητσοτάκης: «Ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα. Η πανδημία δεν τελείωσε»

«Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόρδας

Το μήνυμα ότι χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων, καθώς δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με την πανδημία, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», είπε ο πρωθυπουργός.

Άρση μέτρων: Ποιοι θα πάνε σήμερα με self test στη δουλειά

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα είναι αυστηρή στον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων, για να μην διακοπεί η θετική πορεία, που καταγράφεται στον έλεγχο της πανδημίας.

Ανοίγουν αρχές Ιουνίου οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

«Ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει», όπως την χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμών.

Παράλληλα, ζήτησε και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», ξεκαθάρισε. 

Τσιόδρας: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού 

Για ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης έκανε λόγο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η επιδημια συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη, τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Πελώνη: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελέγχους, για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία, εξέφρασε και η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως είμαστε στην αρχή του τέλους και «όχι στο τέλος της πανδημίας».

«Η κυβέρνηση υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων», σημείωσε, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι είναι εντατικοί και «θα εντατικοποιηθούν κι άλλο».

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν χρειαστεί, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό δε θα χρειαστεί.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top