Γενναίο πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Στο τραπέζι και η ενίσχυση για ένδυση, υπόδηση, εποχικά και ταξί

Γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ένεση ρευστότητας έως 17.000 ευρώ και επιδότηση ενοικίων για γυμναστήρια

«Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Μιλάμε για κονδύλι μεγαλύτερο, από ό,τι στην εστίαση» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο Mega, όπου υπογράμμισε πως η ενίσχυση θα είναι μη επιστρεπτέα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Παράλληλα, είπε ότι στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων, αλλά και των ταξί.

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους, σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως από το 2019, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η χώρα ανέβηκε – από την 22η θέση, που βρισκόταν – στην τρίτη θέση στην Ευρώπη στην απορρόφηση ΕΣΠΑ. 

«Αυτό έπαιξε ρόλο στην συγκράτηση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και είμαι περήφανος για αυτό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «όλα γίνονται για να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις και να βρει ο κόσμος δουλειά. Είναι λεφτά που δίνουμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Καταργείται (;) το όριο των 100 ατόμων για γάμους – βαπτίσεις

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε και αλλαγές στο όριο των 100 ατόμων για γάμους και βαφτίσεις, οι οποίοι επανέρχονται από τις 31 Μαΐου.

Όπως είπε,  το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα, λέγοντας ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να το αλλάξει.

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top