Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι - Πότε θα ξεκινήσει

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο την επανάληψη της περσινής φόρμουλας, που οδήγησε στην έκδοση 370.000 voucher Κοινωνικού Τουρισμού

Αύξηση των δικαιούχων, αλλά και των κονδυλίων, σχεδιάζει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021, που εξασφαλίζει δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες οικογένειες.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου και η κυβέρνηση έχει ως στόχο την επανάληψη της περσινής φόρμουλας, που οδήγησε στην έκδοση 370.000 voucher Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι διανυκτερεύσεις θα είναι 6 βράδια, ενώ θα μπορούν να φτάσουν τα 10 βράδια, σε περίπτωση που επιλεγεί ένα από τα νησιά Λέσβος, Λέρος, Σάμος, Χίος και Κως.

Το πρόγραμμα προβλέπει και κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα 2/3 του ποσού, με τους ωφελούμενους να υπολογίζονται σε 300.000.

Ανώτατο ποσό συμμετοχής θα είναι τα 11,5 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με πρωινό, ενώ τα επιλεγόμενα καταλύματα θα είναι από 2 έως 5 αστέρων.

Τι θα προβλέπει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού αναμένεται να κινηθεί σχεδόν στις ίδιες ράγες με το περσινό πρόγραμμα, που προέβλεπε:

1.    Υπερδιπλασιασμό των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από 140.000 σε 300.000.

2.    Ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος. Ο κάτοχος του voucher πληρώνει το 1/3 της τιμής, καθώς η συνολική έκπτωση φτάνει στο 66% (τα υπολειπόμενα 2/3 της τιμής τα καλύπτουν ισομερώς ο ΟΑΕΔ και η ακτοπλοική εταιρεία).

3.    Αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ έως και 14% στο κόστος διαμονής και παράλληλα μείωση έως και 20% της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία 

4.    Αύξηση της επιδότησης για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.

5.    Διατήρηση του ειδικού πλαισίου για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού και ένταξη για πρώτη φορά του νομού Έβρου.

6.    Αύξηση κατά 20% της μέγιστης διάρκειας των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.

7.    Μείωση της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας των κλινών το καλοκαίρι και στις εορτές στο 25% έναντι 40%

8.    Διπλή μοριοδότηση και πλήρη κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ΑΜΕΑ

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 ξεκίνησε την 1η Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top