Ένεση ρευστότητας έως 17.000 ευρώ και επιδότηση ενοικίων για γυμναστήρια

Μη επιστρεπτέα η χρηματική ενίσχυση - Στο πρόγραμμα και οι παιδότοποι

Επιδότηση ενοικίων και για τα γυμναστήρια, στο μοντέλο που εφαρμόστηκε στο λιανικό εμπόριο και την εστίαση, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, είπε πως 28 - 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για το ΕΣΠΑ και τη στήριξη γυμναστηρίων και παιδότοπων, που επανεκκινούν τη λειτουργία τους μετά από πολλούς μήνες.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Τι δήλωσε ο Παπαθανάσης

Απαλλαγή ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τον Μάιο

Όπως τόνισε, η μέγιστη επιδότηση θα είναι τα 17.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η επιδότηση θα συναρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων.

Επιδότηση σε γυμναστήρια και παιδότοπους: Ξεκινά τέλη Μαΐου το πρόγραμμα

Οι επιχειρήσεις με έναν εργαζόμενο θα παίρνουν 4.000 ευρώ και με 2 έως 8 εργαζόμενους θα λαμβάνουν 8.000 και 12.000 ευρώ. Στις επιχειρήσεις με 9 εργαζόμενους, η επιδότηση θα φτάνει τα 17.000 ευρώ.

Εστίαση: Βγήκε η προκήρυξη για την επιδότηση – Από αύριο οι αιτήσεις

Η χρηματική ενίσχυση, όπως εξήγησε, θα είναι μη επιστρεπτέα.

«Τα γυμναστήρια χρειάζονται τη δική μας συμμετοχή, πολύ πέραν της δικιάς μας ωφέλειας. Πρέπει να τα στηρίξουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε «θα γραφτώ πρώτος στο γυμναστήριο και θα καλέσω και τους συμπολίτες μας να το κάνουν».

Παράλληλα, επεσήμανε πως εξετάζεται να υπάρξει, έστω και μερικώς, η δυνατότητα αναστολής εργαζομένων στα γυμναστήρια, για να μπορέσουν να μπουν σιγά-σιγά και ομαλά στον οικονομικό τους κύκλο

Με self test στα γυμναστήρια από τις 31 Μαΐου

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των γυμναστηρίων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως θα ανεβάσουν ρολά στις 31 Μαΐου.

Self tests μόνο στα φαρμακεία και όχι στα σούπερ μάρκετ

Όπως υπογράμμισε, «θα γίνει με υγειονομικά πρωτόκολλα, παρόμοια με της προηγούμενης φοράς και σίγουρα θα υπάρχουν self test. Κατά την πρόοδο των εμβολιασμών, θα χαλαρώνουν και τα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top