Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Τι δήλωσε ο Παπαθανάσης

Πιθανόν να αλλάξει το όριο των 100 ατόμων για γάμους και βαφτίσεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση για μουσική στα καταστήματα εστίασης πριν το τέλος Μαΐου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα εξετάζει η κυβέρνηση, μετά την άρση του lockdown από σήμερα, με την κατάργηση των sms για την κυκλοφορία, των click away και click inside για τα ψώνια στα καταστήματα, την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επί τάπητος είναι η επιστροφή της μουσικής στις καφετέριες και τα εστιατόρια.

Προ ημερών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτίμησε πως θα ήταν «καλό να επιτραπεί η μουσική από τις 15 Μαΐου, με τον τουρισμό». Ωστόσο, οι ειδικοί δεν άναψαν το πράσινο φως, με την απαγόρευση να παραμένει σε ισχύ έως το τέλος Μαΐου.

Lockdown «bye bye»: Ελευθερία από σήμερα σε μετακινήσεις, αγορές, ταξίδια

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε ότι εξετάζεται να αρθεί η απαγόρευση πριν το τέλος του ήνα.

«Αυτό πιθανόν να αλλάξει», είπε με νόημα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, αυτή τη στιγμή εξετάζεται το σενάριο της επιστροφής της μουσικής στα καταστήματα εστίασης από το Σάββατο 29 Μαΐου.

Πρόγραμμα 425 εκατ. για την ενίσχυση του τουρισμού

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του τουρισμού, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία προγράμματος 425 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του κλάδου.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση και οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν κατευθείαν τι ποσό θα λάβουν.

Έρχονται(;) αλλαγές και σε γάμους – βαφτίσια

Νέοι κανόνες θα ισχύου από τον Ιούνιο για τους γάμους και τις βαφτίσεις.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα επιτρέπονται καλεσμένοι έως 100 άτομα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Γάμοι και βαφτίσεις από τον Ιούνιο - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Το όριο των 100 ατόμων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Βορίδης: Θα ανοίξει και το εσωτερικό της εστίασης το επόμενο διάστημα

Στη σημασία, που έχει το χτίσιμο ενός τείχους ανοσίας στον κορωνοϊό, για να την περαιτέρω μείωση των περιορισμών, αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης. 

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την ελευθερία, καθώς όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός και οι ρυθμοί του εμβολιασμού όσο θα οικοδομείται αυτό το τοίχος ανοσίας τόσο θα μπορούμε να μειώνουμε τους περιορισμούς», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Θεωρώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει η εστίαση και στο εσωτερικό», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top