Εμβολιασμοί: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 40 – 44

Έρχεται η ψηφιακή βεβαίωση για το τεστ κορωνοϊού

Αύριο και όχι τελικά την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35 - 39 και 30 - 34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 18 - 29 μέσα στον Ιούνιο», πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Επίσης ανακοίνωσε και τις δύο νέες βεβαιώσεις που είναι διαθέσιμες μέσω του gov.gr για την δήλωση των αποτελεσμάτων των τεστ για τον κορωνοϊό. 

Όπως είπε, πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. 

Θεοδωρίδου: Προστασία έως 13 μήνες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη

Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. 

«Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Εμβολιασμοί: Τείχος ανοσίας για το 70% των 60 ετών κι άνω μέχρι τέλος Μαΐου

Όσο για τους πολίτες που κάνουν οι ίδιοι self test με προσωπική τους ευθύνη μπορούν να μπαίνουν στο self-testing.gov.gr και να δηλώσουν ότι έχουν κάνει το τεστ είτε για τους ίδιους ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς για τα παιδιά τους.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με τους κωδικούς taxisnet, ενώ εσύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top