Ενισχύεται το ΕΣΥ: 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών εντός του έτους

Αυξημένη μοριοδότηση σε όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί

Το ΕΣΥ πιέστηκε όσο τίποτα μέσα στην πανδημία. Τι ανέφεραν γιατροί για τις δεκάδες εισαγωγές νέων ανθρώπων στα νοσοκομεία. Βίντεο αρχείου Star (30/3)

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δοκιμάστηκε όσο τίποτα άλλο μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού θα ενισχυθεί με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μόνιμες προσλήψεις αφορούν πρωτίστως όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ επεσήμαναν ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως επεσήμαναν οι δύο υπουργοί.

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση», ανέφεραν και τόνισαν πως αυτό «είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι δύο υπουργοί καταλήγουν επισημαίνοντας πως «η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top