Ρεκόρ Γκίνες: Κολύμπησε 358,2χλμ - Μία απόσταση όσο η Αθήνα-Μυτιλήνη

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ήταν 168 ώρες στο νερό της πισίνας

Όλα όσα είπε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολυμβητής υπεραποστάσεων στο star.gr 

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Έλληνα κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων Σπύρου Χρυσικόπουλου να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σε 50άρα πισίνα. Αν και το Γκίνες είχε θέσει ως ελάχιστο όριο για να διεκδικήσει κάποιος τον τίτλο του κατόχου ρεκόρ τα 250χλμ. μέσα σε μία εβδομάδα, ο ίδιος κατάφερε να πετύχει τον στόχο μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες και να συνεχίσει διανύοντας συνολικά 358,2 χλμ. στο κλειστό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.

«Πιστεύω ότι θα περάσουν κάποιες ημέρες για να καταλάβω τι έχει συμβεί. Διάνυσα κολυμπώντας 358,2 km, μία απόσταση δηλαδή όσο το Αθήνα- Μυτιλήνη. Το κατάφερα σε επτά 24ωρα ή αλλιώς σε 168 ώρες», είπε στο star.gr ο κ. Χρυσικόπουλος.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, κολυμβητής υπεραποστάσεων έπιασε το ελάχιστο όριο που είχε θέσει το Γκίνες και συνέχισε να κολυμπά

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, κολυμβητής υπεραποστάσεων σε πισίνα και ανοικτή θάλασσα, έπιασε το ελάχιστο όριο που είχε θέσει το Γκίνες και συνέχισε να κολυμπά

Λίγα 24ωρα πριν το εγχείρημά του είχε μιλήσει στο star.gr για τον στόχο του και πώς πίστευε πως θα τον πετύχει.

Υπήρχε σαν τίτλος στο βιβλίο Γκίνες, ωστόσο δεν είχε τολμήσει κανένας να το επιχειρήσει. Για να καταφέρω να μπω στο βιβλίο Γκίνες, θα πρέπει να πετύχω το στόχο που έχει θέσει το ίδιο και να κάνω πάνω από 250 χιλιόμετρα μέσα σε επτά 24ωρα.

«Ένιωθα πόνο παντού όσο κολυμπούσα»

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικόπουλο, αν και το εγχείρημα ήταν πάρα πολύ επίπονο και δύσκολο, ο ίδιος δε σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να εγκαταλείψει. 

«Είχα πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Κυρίως ένιωθα πόνο. Πονάς παντού, πονάει το δέρμα σου, πονάει το κεφάλι όπου ακουμπάει το σκουφάκι, πονούν τα γυαλάκια, μέχρι και το μαγιό, που το έχεις χαλαρό, σου κάνει σημάδι γύρω-γύρω και σου τρώει το δέρμα, γιατί ήμουν ημέρες μέσα στο νερό», σημείωσε.

Σπύρος Χρυσικόπουλος: «Αυτό το ρεκόρ Γκίνες είναι φτιαγμένο για εμένα»

Για να πετύχει το στόχο του, ο ίδιος έτρωγε μέσα στο νερό. Η διατροφή του αποτελούνταν κυρίως από μπάρες, φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα για ενυδάτωση, καθώς και μακαρόνια και ρύζι προκειμένου ο ίδιος να παίρνει την απαραίτητη ενέργεια από τους υδατάνθρακες για να συνεχίσει να κολυμπάει. Παράλληλα, έπινε πολύ νερό, αλλά και ισοτονικά ποτά με ηλεκτρολύτες.

Συνολικά, τις επτά ημέρες που κολύμπησε για να σπάσει το ρεκόρ, κοιμήθηκε μόλις 19 ώρες σε ένα στρώμα πλάι στην πισίνα. Όπως ανέφερε στο star.gr από την εξάντληση πολλές φορές ένιωθε να χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας. 

«Είχα φτάσει σε σημείο πολλές φορές να βλέπω πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν. Καταλάβαινα ότι μάλλον αυτό δεν ισχύει και πως το βλέπω λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να το ελέγξεις. Να φανταστείτε ότι άλλαζε ο φωτισμός στο ΟΑΚΑ, επειδή ο ήλιος χτυπούσε από το πλάι μία ώρα το απόγευμα και νόμιζα ότι βρίσκομαι σε άλλο κολυμβητήριο», συμπλήρωσε.

«Είχα πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Κυρίως ένιωθα πόνο», είπε ο κ. Χρυσικόπουλος περιγράφοντας την προσπάθεια να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε 358,2χλμ. σε 168 ώρες, διανύοντας μέσα σε 50άρα πισίνα. Μία απόσταση όσο η Αθήνα-Μυτιλήνη

«Τυπικό θέμα πλέον η είσοδος στο βιβλίο Γκίνες»

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 16/05, ο κ. Χρυσικόπουλος έγραψε ιστορία με την απόδοσή του. Αυτό που απομένει πλέον, είναι η συλλογή όλων των στοιχείων που καταγράφηκαν και τις επτά ημέρες της προσπάθειάς του, τα οποία απαιτούνται από το Guinness World Record, προκειμένου να του αποδοθεί ο τίτλος και να μπει στο βιβλίο Γκίνες.

«Η επίδοση δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί. Θα περάσουν ημέρες, μπορεί και μήνες μέχρι να πιστοποιηθεί τελείως το ρεκόρ, γιατί θα πρέπει να εξεταστεί πάλι όλο αυτό το υλικό των βίντεο των 168 ωρών, το φωτογραφικό υλικό, καθώς και όλα τα χαρτιά των κριτών που ήταν απ’ έξω και κάποια στιγμή θα πάρουμε την απάντηση. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει η όλη προσπάθεια σε βίντεο είναι τυπικό θέμα», είπε.

Η Ελληνίδα Γκραν Μετρ γυναικών παίζει πάντα το «Queen's Gambit» στο σκάκι

Συγκινητική στιγμή για τον ίδιο υπήρξε, όπως σημείωσε, όταν κατά τον τερματισμό του αντίκρισε τον μεγαλύτερο δρομέα υπερ- αποστάσεων όλων των εποχών Γιάννη Κούρο, με πολλά ρεκόρ Γκίνες στην κατοχή του, τα οποία έχουν μείνει απλησίαστα και τον παλιό του καθηγητή Κανέλλο Κανελλόπουλο, πρωταθλητή ποδηλασίας και κάτοχο, επίσης, ρεκόρ Γκίνες.

«Είχα ένα πάρα πολύ ωραίο τερματισμό και μία πολύ μεγάλη έκπληξη από την ομάδα υποστήριξης μου. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω», ανέφερε στο star.gr 

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος περιμένει πλέον να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν και τις 7 ημέρες της προσπάθειάς του, προκειμένου να του αποδοθεί ο τίτλος κατόχου του ρεκόρ Γκίνες

Τον κ. Χρυσικόπουλο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, η Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κύριος Στέφανος Αυγουλέας και η κυρία Καλλιόπη Αραούζου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος Αθλητών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top