Η πρώτη μεγάλη έξοδος μετά το lockdown: Αυξημένη κίνηση στα διόδια

Περνούν τα διόδια πάνω από 2.500 οχήματα την ώρα

Στην πρώτη τους εξόρμηση, μετά από αρκετούς μήνες περιορισμών και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, σπεύδουν χιλιάδες Αθηναίοι.

Από χθες, Παρασκευή, μέχρι και σήμερα το πρωί, έχουν φύγει από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πάνω από 65.000 οχήματα, δηλαδή περνούν τα διόδια περισσότερα από 2.500 οχήματα την ώρα.

Πως έρχονται οι ταξιδιώτες από λιμάνια, αεροδρόμια και χερσαία σύνορα

Παράλληλα μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, στο ρεύμα με κατεύθυνση την Χαλκιδική.

Αυξημένη είναι η κίνηση χθες και στα λιμάνια.

Μόνο χθες, Παρασκευή, πάνω από 12.000 χιλιάδες πολίτες επιβιβάστηκαν στα πλοία για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% και στο 80% χωρίς καμπίνες.

«Οι έλεγχοι του λιμενικού σώματος θα είναι εντός και εκτός πλοίων για να έχουμε ένα καλό αλλά και ασφαλές ταξίδι”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.
.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top