Άρση μέτρων: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Γεμάτα διόδια, λιμάνια, ΚΤΕΛ

Πρώτη μέρα ελεύθερων μετακινήσεων σήμερα

Εκατοντάδες Αθηναίοι πήραν σήμερα το πλοίο και όπου φύγει φύγει!. Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαραντάκος (μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star)

Πρώτη ημέρα ελευθερίας σήμερα για τους Έλληνες και στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, αλλά και την έξοδο από την Αθήνα επικρατεί το αδιαχώρητο! Μετά από σχεδόν έξι μήνες lockdown και αυστηρών περιορισμών οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα, χωρίς δικαιολογητικά και… δικαιολογίες.

Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοίο και αεροπλάνο - Τα έγγραφα που χρειάζονται

Τις τελευταίες ώρες, περισσότερα από 20.030 αυτοκίνητα έχουν βγει από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, 10.420 οχήματα πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και 9.610 από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα αυτοκίνητα που έφυγαν από την Αττική ήταν 7.380 και 5.150 αντίστοιχα, αύξηση που αγγίζει το 59,9%.

Οι Αθηναίοι πήραν τις βαλίτσες τους και ξεκίνησαν τις εξορμήσεις στα νησιά

Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Από το πρωί εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να φύγουν για το σαββατοκύριακο. ΚΤΕΛ και λιμάνια γέμισαν με χαμόγελα πολιτών που κάνουν την πρώτη τους εξόρμηση μετά από πολλούς μήνες.

λιμάνι

λιμάνι κίνηση

λιμάνι κόσμος

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διαγνωστικό τεστ τα ταξίδια στα νησιά

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα επιτρέπονται με τη σύσταση για αρνητικό τεστ και στα νησιά (πλην της Λευκάδας, της Εύβοιας και της Σαλαμίνας) με υποχρεωτική προσκόμιση:

πιστοποιητικού εμβολιασμού 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση

  • ή αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών
  • ή rapid test 24 ωρών
  • ή self-test 24 ωρών
  • ή τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top