Self test: Πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη χώρα

Πάνω από 2,9 εκατ. πολίτες έχουν λάβει δωρεάν τεστ

Τα self tests αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της νέας κανονικότητας στη χώρα μας. Για τη σημασία τους μίλησε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης. 

Self tests και στα σούπερ μάρκετ

«Μέχρι αυτή την ώρα τα self test έχουν αναδείξει 11.500 κρούσματα, φανταστείτε μόνο πόσο μεγάλη θα ήταν η διασπορά αν δεν τα είχαμε εντοπίσει», είπε μιλώντας στο OPEN. Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί 5,5 εκατομμύρια πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι για τα self tests μίλησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τη σταδιακή άρση των μέτρων και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. «Συνολικά έως σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από οκτώ εκατ. δωρεάν self test, σε περισσότερους από 2,9 εκατ. πολίτες», δήλωσε.

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σχετικά με τα τεστ που βγήκαν θετικά πρόσθεσε ότι «11.532 συμπολίτες μας επιβεβαίωσαν, έως σήμερα, ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self test. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό».

«Πετυχαίνουμε να εντοπίζουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που νοσούν και να περιορίζουμε έτσι τη μεταδοτικότητα του ιού ενώ ταυτόχρονα η οικονομία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία λειτουργούν» κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top