Self tests και στα σούπερ μάρκετ

Θα ισχύει η ίδια διαδικασία με τα φαρμακεία

Την προμήθεια των self tests και από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη διάθεση στους πολίτες. 

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», έχουν ενημερωθεί οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ για τις προθέσεις της κυβέρνησης, που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση των «αρρυθμιών» που παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά από αρκετούς μήνες. 

Self- test: Δωρεάν η αντικατάστασή του στο φαρμακείο αν είναι ελαττωματικό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τρόπος που σχεδιάζεται να διατίθενται τα self tests από τα σούπερ μάρκετ θα είναι παρόμοιος με αυτόν που ισχύει για τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ο ΑΜΚΑ θα καταχωρείται στο ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε ο πραγματικός δικαιούχος να προμηθεύεται το προϊόν. 

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η τροφοδοσία εξετάζεται να γίνει από τον Στρατό, ο οποίος θα αναλάβει να εναποθέτει σε κεντρικό σημείο τις προμήθειες. Από εκεί η κάθε αλυσίδα θα παραλαμβάνει τις ποσότητες που της αναλογούν και θα τις μοιράζει στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων 24ώρων θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και σύντομα θα υπάρξει και σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα αναλύονται οι λεπτομέρειες του σχεδίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top