Βρετανικό TUI: Πέντε ελληνικά νησιά στην κορυφή της «πράσινης λίστας»

Σε ποια νησιά θα έρθουν οι Βρετανοί τουρίστες από 17/5;

Μετά από έναν χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί και το σταδιακό χτίσιμο της ανοσίας επιτρέπουν το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.  

Τουρισμός - Καλοκαίρι 2021: Καλές τιμές και ελκυστικά πακέτα  

Στη χώρα μας, τα ταξίδια επιτρέπονται και επίσημα από τις 14 Μαΐου, ενώ ξενοδόχοι, εστιάτορες και άλλοι επαγγελματίες στον τομές του τουρισμού ανυπομονούν να φιλοξενήσουν τουρίστες από όλον τον κόσμο.  

Ποια είναι τα πέντε ελληνικά νησιά που συμπεριέλαβε το TUI; 

Το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στη Βρετανία, το TUI, ανακοίνωσε πως ότι θα συμπεριλάβει πέντε ελληνικά νησιά μεταξύ των 19 προορισμών που θα εξυπηρετεί από τη Βρετανία από τις 17 Μαΐου. 

Φυσικά, πρόκειται για μεγάλα νησιά της χώρας μας που κάθε χρόνο δέχονται χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες: η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.  

Τουρισμός: Μεγάλη η ζήτηση για βίλες - Οι τιμές στους top προορισμούς

Στα συγκεκριμένα νησιά, ο Foreign Office έχει άρει τη σύσταση αποφυγής ταξιδιών, κατ’ εξαίρεση από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια. 

Παρόλα αυτά, η Βρετανία έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στις «πορτοκαλί» χώρες, που σημαίνει ότι όποιος Βρετανός τουρίστας επιστρέφει στη χώρα του από τα πέντε ελληνικά νησιά δε θα εξαιρείται της υποχρέωσης υποβολής σε τρία μοριακά τεστ κορωνοϊού και δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον. 

Παραλία στην Κρήτη/ unsplash

Δεν θα είναι όλοι οι Βρετανοί το ίδιο τυχεροί, καθώς δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Το TUI προχώρησε στην ακύρωση των διακοπών μέχρι τις 6 Ιουνίου για όσους προορισμούς υπάρχει σύσταση από το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για τις περιοχές οι οποίες είναι στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί». 

Τουρισμός: Αυτό το ελληνικό covid free νησί προωθούν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Οι πτήσεις που θα προσφέρει στο πρόγραμμά της η TUI από τις 17 μέχρι τις 27 Μαΐου είναι από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ. 

Η «πράσινη» λίστα απαιτεί... καραντίνα 

Μέχρι αυτή τη στυγμή, όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους από τον προορισμού που επισκέφτηκαν. Στη συνέχεια θα πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για δέκα μέρες και θα υποβληθούν σε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη μέρα. Εάν το αποτέλεσμα των τεστ είναι αρνητικό τότε μπορούν να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα. Το κόστος των PCR μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 120 λίρες ενώ μπορεί να αυξηθεί ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογένειες. 

Στην «πράσινη» λίστα εκτός από τα 5 ελληνικά νησιά που προαναφέρθηκαν, περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι προορισμοί: 

  • Antigua 
  • Barbados 
  • Cuba 
  • Fuerteventura 
  • Gran Canaria 
  • Grenada 
  • Lanzarote 
  • La Palma 
  • Malta 
  • St Lucia 
  • Tenerife 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top