Πέλλα: Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη η 68χρονη που πέθανε μετά τον εμβολιασμό

Λίγες ώρες πριν είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer

Κατέληξε 68χρονη γυναίκα στην Πέλλα λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Bίντεο: Star

Από ισχαιμικό επεισόδιο  και όχι από κάποια θρόμβωση πέθανε η 68χρονη γυναίκα από την Πέλλα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση, παρουσία του τεχνικού συμβούλου που διόρισε η οικογένεια.

Πέλλα: Πέθανε 68χρονη λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση με Pfizer

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η 68χρονη υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων.

«Προς το παρόν η αρχική εκτίμηση και μάλιστα σε απόλυτη συμφωνία με την συνάδελφο που έκανε την νεκροψία - νεκροτομή είναι πως η 68χρονη έφυγε από ισχαιμία μυοκαρδίου, όμως θα διερευνηθεί περαιτέρω καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις για να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Όσο για το αν η ισχαιμία μυοκαρδίου είναι παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα μελετάται η διαδικασία της τέταρτης φάσης που βρίσκονται τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα. Κάθε επιπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και οι ιστολογικές-τοξικολογικές. Οι ιστολογικές θα δώσουν όλες τις απαντήσεις», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Γρηγόρης Λέων.

Η γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου. Λίγες ώρες αργότερα άρχισε να νιώθει αδιαθεσία με ζαλάδες και εμετούς, ενώ παρουσίασε παράλυση στα χέρια και τα πόδια, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της.

Τα παιδιά της θορυβήθηκαν από την ξαφνική αδιαθεσία της και τη μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Εκεί υπεβλήθη σε εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν καθαρές. 

Το οικογενειακό περιβάλλον της 68χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί την καθησύχασαν, λέγοντάς της ότι τα συμπτώματα ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου και της έδωσαν εξιτήριο.

Όμως η γυναίκα δεν παρουσίασε βελτίωση στην υγεία της, αλλά αντίθετα ανέβασε πυρετό και πριν φτάσει στο νοσοκομείο είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι γιατροί την διασωλήνωσαν στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε μισή ώρα αργότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top