Nοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Ανησυχία για νέο στέλεχος στo κέντρο της Αθήνας

Μαγιορκίνης: «Την έχουμε περιχαρακώσει με επιδημιολογική επιτήρηση»

Ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους επιστήμονες, μια νέα μετάλλαξη. Ουσιαστικά πρόκειται για νέο στέλεχος που είναι παραλλαγή της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, η οποία συναντάται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σε αυτή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως «περιχαρακώνεται οποιαδήποτε περίεργη μετάλλαξη με επαρκή ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση»

Βρετανική μετάλλαξη: Σε Στερεά Ελλάδα και Κρήτη τα μεγαλύτερα ποσοστά

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεταλλάξεις ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «το στέλεχος 318 είναι ένα στέλεχος το οποίο η παλιά απομόνωσή του βρίσκεται στη Νιγηρία. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει τη μετάλλαξη 484Κ, η οποία σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή».

«Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το 10% που, από ό,τι είδα, αναφέρεται σε διάφορα σημεία, δεν είναι το 10% των κρουσμάτων, αλλά το 10% ενός επιλεγμένου δείγματος μεταλλαγμένων» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο 10% όλων των κρουσμάτων της Αττικής. 

Βρέθηκε νέα μετάλλαξη στο Βέλγιο - Έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα

«Δε γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή τη στιγμή. Να θυμίσω ότι στην αρχή λέγαμε ότι η νοτιοαφρικάνικη είναι πολύ επιθετική, δεν έχει αποδειχθεί αυτό ακόμα, ούτε η βραζιλιάνικη έχει αποδειχθεί» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 815 άτομα με την εν λόγω μετάλλαξη.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top