Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη

Θα δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση παραπέμπεται η 35χρονη. Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας θα δικαστεί η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας πέρυσι τον Μάιο στην Καλλιθέα.

Επίθεση βιτριόλι: «Είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα» λέει ο εισαγγελέας

Σήμερα εκδόθηκε το υπ’αριθμ 1510/2021 βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο παραπέμπει την κατηγορούμενη να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για το παραπάνω αδίκημα.

Επίθεση με Βιτριόλι: Όπλα και ενέσεις με αέρα έψαχνε η 36χρονη στο ίντερνετ

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης εισηγήθηκε τον Απρίλιο στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα, κρίση που αιτιολόγησε κυρίως από την ποσότητα αλλά και την πυκνότητα του καυστικού υγρού που πέταξε εναντίον της Ιωάννας.

κατηγορούμενη βιτριόλι

Η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι στον εισαγγελέα. φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Λίγες ημέρες μετά την απολογία της κατηγορούμενης, ο εισαγγελικός λειτουργός φάνηκε ότι δεν αποδέχθηκε όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η απολογούμενη, η οποία αποδέχθηκε την επίθεση λέγοντας, ωστόσο, πως πρόθεση της ήταν να τραυματίσει το θύμα και όχι να το σκοτώσει.

Επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, ο κ. Νούλης θεώρησε πριν από έναν μήνα πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως αυτή της σωματικής βλάβης που δήλωσε η ίδια ότι αποδέχεται.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είχε ισχυριστεί η 36χρονη κατηγορούμενη

Σχεδόν 11 μήνες μετά την ακραία επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορουμένη ομολόγησε πως αυτή ήταν η δράστις της επίθεσης, αρνήθηκε όμως την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, πως αποδέχεται μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

Βιτριόλι: Η απολογία της 36χρονης, η αρρωστημένη εμμονή και η συγγνώμη

Η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το θειικό οξύ ενώ δήλωσε μετανιωμένη για τις πράξεις της σε βάρος της Ιωάννας ζητώντας «ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Τι υποστήριξε ο συνήγορος της κατηγορούμενης

«Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

«Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς. Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top