Μετακινήσεις εκτός νομού: Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και self test

Καθοριστική ημερομηνία η 15η Μαΐου για την ελεύθερη κυκλοφορία

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό μετά από πολλούς μήνες lockdown.

Τα βήματα απελευθέρωσης ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης. Με τους εμβολιασμούς να προχωρούν ταχύτατα αλλά και με το άνοιγμα του τουρισμού, η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Τέλος τα SMS από 15 Μαΐου - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Ημερομηνία-κλειδί είναι η 15η Μαΐου, καθώς τότε η χώρα μας θα δεχτεί τους πρώτους τουρίστες και θα «απελευθερωθούν» οι μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα χαλάρωση των μέτρων. 

Ελεύθερες οι μετακινήσεις και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες για όλους, χωρίς διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη.

Επίσης, δε θα είναι απαραίτητο το self test για να μετακινηθούν οι πολίτες από νομό σε νομό. «Το πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες» ξεκαθάρισε.

Έρχεται το τέλος των SMS

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο δεν καταργήθηκε με το άνοιγμα της εστίασης, καθώς οι πολίτες πρέπει να στέλνουν «6» για να πάνε σε καφετέρια, εστιατόριο ή μπαρ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 το βράδυ και βρίσκεται σε ισχύ ως τις 5 το πρωί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top