Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Γύρω στις 20 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν

Ειδική ρύθμιση για τους εργαζόμενους γονείς

Γύρω στις 20 Μαΐου θα ανοίξουν και πάλι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-tests και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20 - 24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε στο Mega.

Lockdown: «Ανάσες» ελευθερίας από το Σάββατο - Τα νέα μέτρα που έρχονται

Μάλιστα νωρίτερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους εργαζόμενους γονείς παιδιών που πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ακόμα απογοητευμένος από τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού και επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς. 

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα μπορούν οι άνθρωποι νεότερων ηλικιών να επιλέξουν το εμβόλιο που θα κάνουν απάντησε:

Παιδικοί Σταθμοί: Δεν ανοίγουν για τουλάχιστον 15 μέρες ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ

«Νομίζω ότι η ανακοίνωση του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιών έδωσε ανακούφιση στην κοινωνία μας. Τον Μάιο θα έχουμε πολλά εκατομμύρια εμβολιασμούς κι αυτό θα βοηθήσει να φτάσουμε στο σημείο όπου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, να το κάνει και την επόμενη ημέρα. Το τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, σε ποια εμβόλια, θα το δούμε τότε. Με βάση τον προγραμματισμό, από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων. Στους αρχικούς τρεις μήνες έγινε περιορισμένος αριθμός εμβολίων, λόγω της έλλειψης».

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εξάλλου ανακοίνωσε σήμερα πως στα τέλη Μαΐου όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 – 44 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top