Χίος: «Επικίνδυνες» τουρκικές προκλήσεις σε σκάφη της Frontex

Την επίτροπο μετανάστευσης ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Με τη φωτιά συνεχίζει να παίζει η Άγκυρα στο Αιγαίο, φτάνοντας στο σημείο να παρενοχλήσει σε δύο περιπτώσεις σκάφη της Frontex, ανοιχτά της Χίου. Μάλιστα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «πολύ επικίνδυνη» τη νέα τουρκική πρόκληση.

O «Ηνίοχος» και η επίσκεψη Πάιατ στην Ανδραβίδα εξόργισαν την Άγκυρα

Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στη Χίο, το βράδυ της 26ης Απριλίου και με κλειστά τα φώτα ναυσιπλοΐας προσπάθησε να εμβολίσει ένα φινλανδικό σκάφος της Frontex που περιπολούσε στην περιοχή.

«Τρέμουν» οι Τούρκοι τη συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της 27ης Απριλίου, στην ίδια περιοχή, άλλη μια τουρκική ακταιωρός μπήκε ξανά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρενοχλώντας περιπολικό σκάφος της σουηδικής ακτοφυλακής που περιπολεί υπό την αιγίδα της Frontex. Ο κυβερνήτης του απέφυγε τη σύγκρουση την τελευταία στιγμή, κάνοντας απότομο ελιγμό.  Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν νιώσει στο «πετσί» τους την τουρκική παραβατικότητα. 

Οι αναφορές της Frontex για τα δύο περιστατικά κάνουν λόγο για «πολύ σοβαρή και επικίνδυνη πρόκληση».

Εναέρια επιτήρηση του Αιγαίου με υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Στον καθημερινό πόλεμο της εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου ρίχνονται σε μερικές μέρες και τα δύο υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου HERON που νοικιάσαμε από το Ισραήλ. Αναμένονται στη χώρα μας μέσα στον Μάιο και θα έχουν ως βάση τη Σκύρο.

Τουρκία: Αντιδρά στη θωράκιση του Αιγαίου... με απειλές ότι θα χάσουμε νησί

Παραληρούν οι Τούρκοι- Δύο παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι παραληρούν. «Αυτοί που επιχειρούν σε διάφορα θέματα να παραδώσουν μαθήματα στην Τουρκία, πρώτα πρέπει να βγάλουν από τα νερά της Μεσογείου τη Δημοκρατία τους» είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται σε θάλασσα και αέρα. Το απόγευμα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Την επίτροπο μετανάστευσης ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας κατήγγειλε την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο μιλώντας με την ευρωπαία Επίτροπο για τη Μετανάστευση, Ίλβα Γιόχανσον.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top