O «Ηνίοχος» και η επίσκεψη Πάιατ στην Ανδραβίδα εξόργισαν την Άγκυρα

Μετά από αρκετές μέρες, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 38 παραβιάσεις σήμερα

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε η μεγάλη αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος». Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τα βάλουν και με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, επειδή επισκέφθηκε την Ανδραβίδα.

Ηνίοχος: Στην Ανδραβίδα όπου απογειώνονται τα ελληνικά και ξένα μαχητικά

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Milliyet τη φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο πιλοτήριο του μαχητικού F-16  και του επιτίθεται επειδή ... τόλμησε να συμμετάσχει με τον δικό του τρόπο στον Ηνίοχο, ο οποίος αποτελεί «αγκάθι» στο μάτι της Άγκυρας. 

Μπαράζ παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο

Μετά από αρκετές μέρες, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 38 παραβιάσεις σήμερα. Οι 35 έγιναν από κατασκοπευτικά αεροσκάφη και οι 3 από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16. Στο μεταξύ έγιναν και τρεις αερομαχίες, με τους Έλληνες πιλότους να στέλνουν τους Τούρκους πίσω στην Άγκυρα.

Το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Ο «Ηνίοχος» μέσα από τα ισπανικά f-18 και τα γαλλικά Rafale

Στα εντυπωσιακά πλάνα που δημοσιοποίησε η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, κλέβουν την παράσταση τα υπερσύγχρονα Rafale, τα οποία σε λίγους μήνες θα πετούν και με τα ελληνικά εθνόσημα.

Οι Ισπανοί πιλότοι που συμμετέχουν στην άσκηση, φαίνεται να γλείφουν με τα αεροσκάφη τους τη θάλασσα, ή να περνούν μέσα από χαράδρες, ξυστά από τους λόφους της Πελοποννήσου, κόβοντας την ανάσα με τους παράτολμους ελιγμούς τους.

Oλοκληρώνεται την Πέμπτη 22/4 η αεροπορική γιορτή 

Ο «Ηνίοχος» ολοκληρώνεται αύριο με πτήσεις μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη. Συνολικά συμμετείχαν στην άσκηση γύρω στα 100 ελληνικά και ξένα αεροσκάφη, που για 11 ημέρες, έκαναν εκατοντάδες πτήσεις, σε όλο το FIR Αθηνών, ημέρα και νύχτα, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης αλλά και αποτροπής.

Το «βάδισμα του ελέφαντα» κάνει τον γύρο το κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει και το λεγόμενο «βάδισμα του ελέφαντα», όπου 33 μαχητικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Αμερική, Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία και Εμιράτα, καθώς και ένα κυπριακό ελικόπτερο, παρελαύνουν άψογα στο διάδρομο της Ανδραβίδας, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top