Τουρκία: Αντιδρά στη θωράκιση του Αιγαίου... με απειλές ότι θα χάσουμε νησί

«Ταΐζουν» τον τουρκικό λαό fake news και απειλές κατα της Ελλάδας

Με απειλές ότι θα χάσουμε κάποιο νησί ή τη Δυτική Θράκη απαντούν οι Τούρκοι στον εξοπλιστικό «πυρετό» που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς μεγάλοι διεθνείς «παίκτες», ανταγωνίζονται για τη θωράκιση του Αιγαίου.

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ «καίει» τα σχέδια της Τουρκίας

Μάλιστα μέσα στην παραζάλη τους, λένε στον πεινασμένο λαό, ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται για να τους επιτεθεί.

«Να ενημερώσουμε ξεκάθαρα την Ελλάδα πως σε περίπτωση που κάνει αυτή την επιχείρηση (επιτεθεί στην Τουρκία), θα καταρρεύσει εντελώς και μάλιστα θα της κοπεί κάποιο κομμάτι, είτε στα νησιά, είτε στη Δυτική Θράκη» είπε ο Οζγκούρ Τορ, Απόστρατος Αξιωματικός της Τουρκίας.

«Τρέμουν» οι Τούρκοι τη συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ

Τα προπαγανδιστικά μέσα του Ερντογάν, αφού δεν μπορούν να μιλήσουν για την οικονομία, προσφέρουν και μάλιστα σε ώρες υψηλής τηλεθέασης,  αναλύσεις επί αναλύσεων με φόντο το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Μάλιστα δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν την αμυντική συμφωνία με το Ισραηλ, ύψους 1,65 δις δολαρίων για τη λειτουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα.

Υπογράφηκε η συμφωνία με το Ισραήλ για το αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας 

«Σίγουρα είναι μια κίνηση ενάντια στην Τουρκία, αυτό μπορούμε να το πούμε Δείτε όλη η λογική των εξοπλισμών της Ελλάδας όπως και η κατάσταση των πυραύλων της είναι πλήρως ενάντια στην Τουρκία» σημείωσε ο Τούρκος Απόστρατος Αξιωματικός.

Η σκληρή «ναυμαχία» για τις φρεγάτες 

Ενδεικτικό του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων «παικτών» στον τομέα της ναυπήγησης πολεμικών πλοίων είναι ότι έχουν μειωθεί οι χρόνοι παράδοσης του πρώτου πλοίου που κάθε πλευρά προτείνει στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Οι Γάλλοι υπόσχονται παράδοση σε λιγότερο από 40 μήνες,  οι Ισπανοί σε 35  και οι Ολλανδοί σε λιγότερο από τρία χρόνια, μόλις σε 30 μήνες.

Επιπλέον οι «μνηστήρες» πλειοδοτούν και στο πόσες φρεγάτες θα μας δώσουν ως ενδιάμεση λύση, με τις προσφορές να ξεκινούν από μια μέχρι και 4 φρεγάτες. 

Η αντικατάσταση των φρεγατών που έχουν πλέον μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια, θα αναγεννήσει τα ελληνικά ναυπηγεία, λένε οι εργαζόμενοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top