«Ξεκλειδώνουν» εξοπλιστικά προγράμματα για τεθωρακισμένα και μεταγωγικά 

«Πράσινο φως» για διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα 

Τη δημιουργία διεθνούς κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, την συντήρηση μεταγωγικών αεροσκαφών και την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. 

H «Μέδουσα» τσίμπησε την Τουρκία - Στην Αλεξάνδρεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Όπως μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ένα ακόμη  σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων κάνει η κυβέρνηση καθώς μπαίνει σε πρώτο πλάνο  η συμφωνία με το Ισραήλ για την  ίδρυση  Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.  Έλληνες και ξένοι πιλότοι από  όλο τον κόσμο θα εκπαιδεύονται στη χώρα μας με σημαντικό όφελος για την πολεμική αεροπορία. Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθεί και το ξεπερασμένο πλέον  εκπαιδευτικό τζετ που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Η συμφωνία θα έχει διάρκεια 20 χρόνια.  

Νίκος Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: «Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητάει διάλογο»

Την ίδια στιγμή όμως ξεπαγώνουν εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στη δωρεάν απόκτηση από τις ΗΠΑ, 1.200 τεθωρακισμένων οχημάτων, πληρώνοντας μόνο τα έξοδα μεταφοράς. Ύστερα από  χρόνια βγήκε από το συρτάρι και η συμφωνία για τη συντήρηση  των 8 μεταγωγικών αεροσκαφών C27  Spartan, ύψους 55 εκ ευρω για 4 χρόνια. Πρόκειται για δικινητήρια τα οποία είναι εκτελούν αεροδιακομιδές και εφοδιαστικές αποστολές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δύο τουρκικά μαχητικά έκαναν νυχτερινή υπέρπτηση πάνω από Οινούσες και Παναγιά στα 24.000 πόδια, στις 7.02 μ.μ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top