Υπογράφηκε η συμφωνία με το Ισραήλ για το αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας 

Ενδυναμώνεται η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ 

αεροπορικό  κέντρο  Καλαμάτας υπογραφή
Υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας - Ισραήλ η συμφωνία για το δειεθνές αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας

Με εξουσιοδότηση από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) και o Διευθυντής  Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς (Yair Kulas), υπέγραψαν την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, Αμυντική Διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Κράτους του Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στην Καλαμάτα.

Οι υπογραφές από τους εκπροσώπους των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας - Ισραήλ για το δειεθνές αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας   

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Παρλί: Στην τελική ευθεία οι νέες φρεγάτες


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Συμφωνία δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία  Ελλάδος και Ισραήλ. 

«Μεγάλος παίκτης» πλέον η Ελλάδα με την επιστροφή των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν ο Ακόλουθος Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, Σμήναρχος Γιόσι Πίντο (Υossi Pinto), o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Elbit Systems” κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς [Benhalel (Butzi) Machlis] και Ισραηλινή Αντιπροσωπία. 

«Ξεκλειδώνουν» εξοπλιστικά προγράμματα για τεθωρακισμένα και μεταγωγικά 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top