Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Παρλί: Στην τελική ευθεία οι νέες φρεγάτες

Αμερικανοί και Γάλλοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Επικοινωνία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς το θέμα της αγοράς των νέων φρεγατών μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία. 

Η τηλεδιάσκεψη κράτησε πάνω από μισή ώρα, όπου συζητήθηκε τόσο το θέμα των νέων φρεγατών, όσο και αυτό της αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής Αθήνας - Παρισιού.

Στην τελική ευθεία για τις φρεγάτες - Οι υπογραφές θα «πέσουν» τον Μάιο

Οι Γάλλοι προσφέρουν τελικά διακρατική συμφωνία για τις φρεγάτες «Μπελαρά» και εκπρόσωποι της εταιρείας «NAVAL GROUP» επισκέφτηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να δουν αν υπάρχουν οι δυνατότητες κατασκευής εκεί των τριών από τις τέσσερις φρεγάτες. Τα Ναυπηγεία είχαν επισκεφθεί για τον ίδιο λόγο και οι Αμερικανοί της «LOCKHEED» που επίσης προσφέρουν διακρατική συμφωνία για τις δικές τους φρεγάτες, ενώ διακρατική προτείνουν και οι Βρετανοί.

Η συμφωνία μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων είναι αυτή που διασφαλίζει τον αγοραστή και το Πολεμικό Ναυτικό έχει «πικρή» εμπειρία από τις εμπορικές συμφωνίες που είχε κάνει στο παρελθόν, απευθείας με τις εταιρείες.

Φρεγάτες: Οι προτάσεις των 6 χωρών για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας

Αύριο έρχεται στο Πεντάγωνο ο Ισπανός πρέσβης για να παραδώσει στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο την ολοκληρωμένη, τελική, πρόταση για τις ισπανικές φρεγάτες, ενώ το ίδιο θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα για τα γερμανικά πλοία και ο Γερμανός πρέσβης.

Προς το παρόν, Γερμανοί, Ισπανοί και Ολλανδοί δεν προσφέρουν διακρατική συμφωνία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top