Στην τελική ευθεία για τις φρεγάτες - Οι υπογραφές θα «πέσουν» τον Μάιο

Παραλήρημα από τους συνεργάτες του Ερντογάν 

Οι υπογραφές για την προμήθεια των νέων φρεγατών που θα ενισχύσουν τον Ελληνικό στόλο, αναμένεται να «πέσουν» τον Μάιο. Όσο οι «μνηστήρες» διεκδικούν τη θετική μας απάντηση, οι Τούρκοι στριμώχνονται κι αντιδρούν οργανώνοντας προκλητικές «περιοδείες» σε Ίμβρο και Κύπρο. Αφοπλιστική απάντηση τους δίνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Μπαράζ προκλήσεων από Τουρκία – Το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα

Όλες οι κρίσεις στην περιοχή έχουν τον ίδιο παράγοντα αποσταθεροποίησης: την Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε μια κίνηση αμηχανίας πηγαίνει στην Ίμβρο απέναντι από τη Λήμνο, να επιθεωρήσει κομάντος κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Τούρκος Υπουργός Άμυνας επισκέπτεται το νησί. Οι στρατιώτες που τον υποδέχονται δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος - αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισημαίνει: « η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή απαντά με απόλυτο σεβασμό του διεθνούς δίκαιου με νηφαλιότητα αλλά και με αποφασιστικότητα».

Στην τελική ευθεία για τις φρεγάτες 

Αποφασιστικότητα που θα γίνει ακόμη πιο σαφής όταν προμηθευτούμε τις νέες φρεγάτες.Και οι Ιταλοί μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» με τις φρεγάτες, τύπου FREMM Bergamini που χρησιμοποιεί και το Αιγυπτιακό ναυτικό. Εκκρεμεί η επίσημη πρότασή τους. 

Μιλώντας στο Star o Στέλιος Φενέκος - υποναύαρχος ε.α.: «Η Ελλάδα ως ναυτικό έθνος χρειάζεται προστασία περιοχής. Να μπορεί δηλαδή να διοικεί μια κεντρική επιχειρησιακή ομάδα και τις υπόλοιπες δυνάμεις του στόλου, έτσι ώστε να δημιουργούνται σε πολλά διαφορετικά επιχειρησιακά πεδία συνέργειες κλίμακος». 

Οι φρεγάτες θα λειτουργήσουν ως μια μεγάλη αντι-αεροπορική ομπρέλα, ιδανική για να καλύψει μια τεράστια έκταση ανοιχτής θαλάσσης: όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος να «θωρακίσει» το ακριτικό Καστελόριζο αλλά και την Κύπρο που θέλουν να «καταπιούν» ολόκληρη οι Τούρκοι. 

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, επισκέφθηκε τα κατεχόμενα ο οποίος είπε:« Απέναντι στον Ελληνοκύπριο, στον Έλληνα και με μια λέξη στον εχθρό, αντισταθήκαμε σε κάθε είδους διώξεις. Και εδώ δηλώσαμε πως «Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική». 

State Department: Η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Και πώς να κρατηθεί ψύχραιμος ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, βλέποντας την Αμερικανική διείσδυση στην περιοχή; Ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star δήλωσε: «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Αναφέρομαι και στα δύο λιμάνια διότι οι Αμερικανοί επενδυτές τα βλέπουν συνδυαστικά. Η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα έχουν ένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακραίο παραλήρημα από τους συνεργάτες του Ερντογάν 

Και ο σύμβουλος του Ερντογάν, Χακί Κασίν, όμως βγήκε εκτός εαυτού. Άρχισε να προπαγανδίζει πάλι το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», διευρύνοντας μάλιστα τα υποτιθέμενα όριά της. 

Ο Χακί Κασίν - σύμβουλος Ερντογάν είπε: «Η γαλάζια πατρίδα του τουρκικού κράτους ξεκινά από το Γιβραλτάρ. Πού τελειώνει; Στον Ινδικό Ωκεανό και στην ερυθρά θάλασσα». 

Δείτε ολόκληρο εδώ το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top