Μπαράζ προκλήσεων από Τουρκία – Το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα

Η άδεια για Navtex από Ρωσία και οι παράνομες διεκδικήσεις των Τούρκων

* Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλού Τσαβούσογλου

Σε μπαράζ προκλήσεων με υπερπτήσεις, παράνομες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και προκλητικές ανακοινώσεις  επιδόθηκαν την Τετάρτη οι Τούρκοι. 

Στις 11.29 το πρωί δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, ενώ ένα λεπτό μετά ένα άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών έκανε επίσης υπερπτήση και μάλιστα σε αρκετά χαμηλότερο ύψος, στα 13.500 πόδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι Τούρκοι προκαλούν, ισχυριζόμενοι ότι η υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης είναι δική τους.

Κίνηση - ματ από την Ελλάδα στη Λιβύη 

Η Ρωσία ζήτησε άδεια από την Ελλάδα να κάνει άσκηση στην περιοχή και ξαφνικά οι Τούρκοι με μια παράνομη Navtex δήλωσαν ότι η περιοχή είναι στην δική τους αρμοδιότητα.

Ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη και κατέστησε σαφές ότι αυτές οι προκλήσεις βάζουν εμπόδια στην προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Τσαβούσογλου στην Τουρκία, στις 14 Απριλίου. 

Ζήτησε αποχή από τις προκλήσεις και σε ανάρτησή του τόνισε ότι η συνάντηση έγινε ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, «εφόσον όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Τι είπαν Δένδιας – Τσαβούσογλου στο τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είχαν σύντομο τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση του Star, το τετ-α-τετ ήταν σύντομο και σε πολύ φιλικό τόνο

Οι δύο ΥΠΕΞ χαιρετήθηκαν και ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια, που αποδέχθηκε την πρόταση για να πάει στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top