Κίνηση - ματ από την Ελλάδα στη Λιβύη 

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη – Δένδια που αλλάζει τα δεδομένα 

Τι μετέδωσε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την κίνηση – ματ της Ελλάδας στη Λιβύη 

Στην κίνηση – ματ της Ελλάδας στη Λιβύη, ότι ξανανοίγει  την εβδομάδα που έρχεται η Ελλάδα την πρεσβεία στην Τρίπολη, με την αφορμή της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Επιτετραμμένος θα είναι ο κ. Ιωάννης Σταματέκος, που είναι σήμερα το νούμερο 2 στο διπλωματικό γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών. 

«Γιατί βιαζόμαστε τόσο; Τα «γεράκια» της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας,  πήγαν την περασμένη εβδομάδα στη Λιβύη. 
Έταξαν λεφτά, θέλουν και οι τρεις να κάνουν business αλλά και να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας. Για εμάς είναι καλό η Λιβύη να στραφεί στην Ευρώπη, αλλά όχι να πέσει στα νύχια των Γερμανών ή  των Ιταλών που είναι οι σύμμαχοι του Ερντογάν» επισήμανε η Κ. Μακρή.   

Έτσι η Ελλάδα αποφάσισε να βγει δυναμικά μπροστά και με την πρεσβεία - που είχε κλείσει 10 χρόνια  λόγω του εμφυλίου - και με το ταξίδι Μητσοτάκη  - Δένδια θα προβάλλει ότι έχουμε κοινά σύνορα, ότι είναι ο δρόμος τους για την Ευρώπη και ότι ελληνικές εταιρείες μπορούν  να κάνουν εκεί μεγάλες επενδύσεις.  Όλα αυτά υπό έναν όρο: Να ακυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημονιο.  

«Θα τους πλαγιοκοπήσουμε πολύ σοβαρά, μέχρι να τα καταφέρουμε» τόνισε η Κ. Μακρή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top