«Τρέμουν» οι Τούρκοι την συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ

Άλλα έξι Rafale θωρακίζουν την πολεμική μας αεροπορίας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star.

Τρομοκρατημένοι εμφανίζονται οι Τούρκοι από την αναβαθμισμένη εξοπλιστική ισχύ της χώρας μας. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζουν πως η Ελλάδα επιδιώκει εισβολή σε Τουρκικό έδαφος. Η Αθήνα ενδυναμώνει τις στρατηγικές της συμφωνίες με «παίκτες – κλειδιά» στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία

Έτσι βλέπουν ειδικοί που μίλησαν στο Star την συμφωνία που υπέγραψε με το Ισραήλ για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Αεροπορικού Κέντρου στην Καλαμάτα, όπου με εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ346 και Τ6 θα εκπαιδεύονται οι Ίκαροι.

Δένδιας και Παναγιωτόπουλος στη Σαουδική Αραβία για τη συμφωνία των Patriot

«Είναι κάτι που συμβαίνει για να δείξει τη σύνδεση ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πιο ανταγωνιστική και η Ελλάδα και η Κύπρος ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν επιθετικές πράξεις από την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός ανταποκριτής του «The Times of Israel», Τ. Γκρος. 

Άλλα έξι υπερσύγχρονα Rafale θωρακίζουν την πολεμική μας αεροπορίας

Την ώρα που οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται στη Γαλλία στο κορυφαίο γαλλικό μαχητικό Rafale η Αθήνα είναι έτοιμη να προσθέσει στον υπερσύγχρονο στόλο των 18 μαχητικών που ήδη έχει αγοράσει, άλλα έξι. 

Την ίδια ώρα στη «ναυμαχία» για τις τέσσερις φρεγάτες που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει η χώρα μας ανάμεσα στις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία «μπήκε σφήνα» η Ολλανδία.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκε η Ολλανδέζα πρέσβης στη χώρα μας και κατέθεσε μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας, επίσημη πρόταση. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική πρόταση του πολεμικού μας ναυτικού προσδιορίζεται στα τέλη Μαΐου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top