Δένδιας και Παναγιωτόπουλος στη Σαουδική Αραβία για τη συμφωνία των Patriot

Επισημοποιείται η συμφωνία μεταφοράς Ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβούν την Τρίτη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για την επισημοποίηση της συμφωνίας μεταφοράς Ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot. 

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βασίλειο των Σαούντ θα καλύψει το κόστος για τη μεταφορά και λειτουργία της συστοιχίας των Patriot από την Ελλάδα και θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων -αμερικανικής κατασκευής- στην έκδοση Pac3. 

Ατσάλινη συμμαχία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας: Έγινε η πρώτη κοινή άσκηση

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει και το αναγκαίο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι θα μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία.

Η Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, σε μια αλλαγή στρατηγικής και επίδειξη μεγαλύτερης εξωστρέφειας στην αμυντική μας πολίτικη. Η ενίσχυση της θέσης μας στη συμμαχία και η ελληνική υπερδραστηριότητα δεν αρέσει βεβαίως καθόλου στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top