Ατσάλινη συμμαχία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας: Έγινε η πρώτη κοινή άσκηση

Ισχυροί δεσμοί με τις αραβικές χώρες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη αεροπορική άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας και της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Ένα γεγονός που υποδηλώνει την αναβάθμιση των σχέσεων μας με τον αραβικό κόσμο. 

H άσκηση «Falcon Eye - 1» είναι η πρώτη κοινή άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας που εκτός από  τα μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών και τα πληρώματά τους, συμμετείχαν και πλοία του πολεμικού μας ναυτικού.

Αποστολές προσβολής στόχων στη θάλασσα και στην ξηρά αλλά και αεροπορικής υπεροχής εκτελέστηκαν με επιτυχία σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής μας χώρας. Η έδρα της άσκησης ήταν η Σούδα γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη στρατηγική της αξία.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άσκηση που διεξήχθη από τις 9 έως τις 26 Μαρτίου στη χώρα μας.

Ισχυροί δεσμοί με τις αραβικές χώρες

Ο ρόλος «κλειδί» της χώρας μας στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στον αραβικό κόσμο όλο και διευρύνεται. Ενδεικτικά είναι τα μηνύματα που απέστειλαν για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόσο ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας αλλά και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top