Ανάσταση 2021: Ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες της Ελλάδας

Στις 21:00 τελέστηκε η ακολουθία της Αναστάσεως

Σε ολόκληρη τη χώρα αντήχησε το «Χριστός Ανέστη» σήμερα, Μεγάλο Σάββατο. Η ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε στις 21:00 ενώ στις 22:00 ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Για δεύτερη χρονιά η ακολουθία έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα / Eurokinissi

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα με με την πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600. Μεταφέρθηκε με ειδικό φανάρι στο κυβερνητικό αεροσκάφος και από εκεί σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μας.

Σείστηκαν οι εκκλησίες από την Πρώτη Ανάσταση

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι εκκλησίες «σείστηκαν» από το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης. Για δεύτερη φορά οι εκκλησίες που κάνουν την Πρώτη Ανάσταση με... πολύ φασαρία, δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτες.

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως - Οι πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αμιλιανού στον λόφο Σκουζέ, το «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην» ακούστηκε ιδιαίτερα ηχηρό, όπως πάντα. Ο Πατέρας Νικόλαος βγήκε από το Ιερό, ραίνοντας τους πιστούς. 

Πυροτεχνήματα πάνω από την Ακρόπολη / INTIME

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Χίο, ο παπα - Γουρλής έστειλε το μήνυμα της Νίκης του Θεανθρώπου απέναντι στον θάνατο, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Οι καμπάνες ακούστηκαν χαρμόσυνες, οι πολυέλαιοι σείστηκαν, τα στασίδια χτύπησαν, τα σήμαντρα ήχησαν εκκωφαντικά και ο χαμογελαστός ιερέας δεν σταμάτησε να ραίνει με δάφνες τους πιστούς.

Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα / Eurokinissi

Στο Μεσολόγγι, η Πρώτη Ανάσταση ήταν εκρηκτική, με τον παραδοσιακό σεισμό που προκαλεί το δυνατό χτύπημα με ξύλινα ραβδιά πάνω σε οτιδήποτε μεταλλικό. 

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για την Ανάσταση - Πώς θα πάμε στην εκκλησία

Υπό τους ήχους τυμπάνων και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην κοινότητα Πενταλόφου του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ευχές για «Καλή Ανάσταση» από τον πρωθυπουργό

Ευχές για «Καλή Ανάσταση» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους, καθώς βαδίζουμε προς την Ελευθερία. Καλή Ανάσταση σε εσάς και την οικογένειά σας»  έγραψε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top