Νέα μέτρα: Στο τραπέζι το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων τη Μ. Εβδομάδα

Σήμερα οι αποφάσεις από την Επιτροπή

Όσα είπε για το Πάσχα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δηλώσει την επιθυμία να ανοίξουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ζητήσει το άνοιγμά τους επισημαίνοντας ότι με την αναστολή της λειτουργίας τους δημιουργούνται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού από τη στιγμή που το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά. 

Εστίαση: Δε θα στέλνουμε SMS στο 13033

Αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι ότι από την επόμενη εβδομάδα, η χώρα ξεκινά ήδη τον δρόμο της προς την κανονικότητα και ίσως κάποια βήματα ανοίγματος θεωρηθούν αρκετά τολμηρά με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται να πουν «ναι» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, ωστόσο οι επίσημες αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Τέλος το click inside;

Άλλο ένα θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι η κατάργηση του click inside, δηλαδή κατόπιν ραντεβού ο πελάτης να εισέρχεται κανονικά στο κατάστημα που επιθυμεί για να κάνει τις αγορές του.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Τι αλλάζει - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι «ελευθερωθεί» η αγορά και ο πολίτης να μη χρειάζεται ραντεβού για να ψωνίσει. Από τη μεριά τους οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ίσως δηιουργούσε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα.

«Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων» είχε δηλώσει μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top