Εστίαση: Δε θα στέλνουμε SMS στο 13033

O Άδωνις Γεωργιάδης για εστίαση, τουρισμό και εμπορικά κέντρα

Για την απόφαση επανεκκίνησης της εστίασης στις 3 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε χθες στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού,  μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για σχολεία, εστίαση και μετακινήσεις

«Στόχος μας να είναι ανοιχτή η εστίαση όταν ανοίξει ο τουρισμός»

Όπως τόνισε, ο λόγος που επελέγη η 3η Μαίου για το άνοιγμα της εστίασης είναι για να έχουν τον απαραίτητο χρόνο οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν μέχρι τις και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός.

«Όταν θα ανοίξει ο τουρισμός η εστίαση θα πρέπει να έχει λύσει τα βασικά διαδικαστικά προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και να λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Αντ1 ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Μάλιστα έδωσε και απάντηση σε όσους επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ότι δε θα είναι εύκολη η τροφοδοσία των καταστημάτων, καθώς προηγούνται της 3ης Μαϊου, πέντε ημερες αργίας. «Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου αν δεν είναι έτοιμος. Μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει».

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Τι αλλάζει - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

Πλατφόρμα για επιδότηση στις επιχειρήσεις

Σε ερώτηση για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε ανακοινωθεί. «Είχα πει από την αρχή ότι ο στόχος μας είναι η πλατφόρμα να είναι έτοιμη στις 10 Μαίου. Στις 10/5  θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μπουν στην πλατφόρμα να κάνουν την αίτησή τους για επιδότηση και η εκταμίευση θα είναι σχεδόν άμεση εντός ολίγων ημερών».

«Εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους» 

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα πολύ νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.

Διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι, όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Πότε ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό 

Πότε σταματούν τα SMS στο 13033;

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες. Ο ίδιος πάντως θεωρεί λογικό πως δε θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

13033: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας

Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα;

Αποκάλυψε επίσης ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή των ειδικών θα αποφανθεί για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top