Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Πότε ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό 

Ανοίγουν ο τουρισμός αλλά και ορισμένες δραστηριότητες Πολιτισμού  

Το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό ανακοίνωσε μαζί με τα υπόλοιπα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό διάγγελμα.   

Πότε ανοίγουν όλα: Τα τρία βήματα που είπε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατ’ αρχήν ότι το  Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. «Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.  

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Τι αλλάζει - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε μάλιστα ότι «θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού», τις οποίες δεν προσδιόρισε αλλά εκτιμάται ότι  εννοεί την έναρξη προβολών κινηματογραφικών ταινιών σε θερινά σινεμά με τήρηση των μέτρων, όπως και θεατρικών παραστάσεων σε υπαίθρια θέατρα και ίσως συναυλιών σε ανοιχτούς χώρους.      

Ραντεβού για εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30άρηδες τη Μ. Εβδομάδα  

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στη σχετική αναφορά του στο διάγγελμα:  

«Αυτόν τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία». 

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top