Χάρτης ECDC: «Πρασίνισε» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Κορυφαία στο testing του πληθυσμού της

Πρασίνισε και πάλι η Ελλάδα στον χάρτη της Ευρώπης, που δείχνει πως τα πάνε οι χώρες επιδημιολογικά/ Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/04/21)

Θετικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τον επικαιροποιημένο χάρτη του ECDC για την Ελλάδα σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η χώρα μας - Υψηλός ο δείκτης θετικότητας

Συγκεκριμένα, η χώρα μας επέστρεψε στο «πράσινο» όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας της πανδημίας, δηλαδή βρίσκεται κάτω από το 4%. Παράλληλα, βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο ευρωπαϊκά στο testing, με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Ο χάρτης με τα στοιχεία του testing στην Ευρώπη

Σον χάρτη για τον δείκτη θετικότητας, αρκετές είναι οι χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί χρώμα. Ωστόσο η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, βρίσκονται στο «πράσινο».

Ο χάρτης για τον δείκτη θετικότητητας

Πάνω από 3.000 κρούσματα την Τετάρτη

Συνολικά 3.015 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 21 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία κατέγραψε 1.418 μολύνσεις. Ειδικότερα, στην Ανατολική Αττική επιβεβαιώθηκαν 139 νέα κρούσματα, στον βόρειο τομέα Αθηνών 169, τη Δυτική Αττική 127, τον δυτικό τομέα Αθηνών 203, τον κεντρικό τομέα Αθηνών 422, τον νότιο τομέα Αθηνών 142 και στον Πειραιά 206.

Mετά την Αττική, ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 442 νέα κρούσματα, η Λάρισα με 101, η Εύβοια με 72 και η Αχαΐα με 65.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 831, ενώ κατέληξαν ακόμα 86 ασθενείς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top