Πάσχα: Εξετάζονται νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και τις ώρες κυκλοφορίας

«Πάσχα στην πόλη» ψηφίζουν οι λοιμωξιολόγοι

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσων του Star για τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα.

Πάσχα στην πόλη φαίνεται πως ψηφίζουν οι λοιμωξιολόγοι και μάλλον και η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πάσχα στο χωριό: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πλέον δεν είναι το πιο πιθανό. Μετά την σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα, σε συνδυασμό με την πίεση στα νοσοκομεία αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, δημιουργούν τεράστια εμπόδια για αυτό που λέμε «Πάσχα στο χωριό».

Πάσχα στο χωριό: Απομακρύνεται το σενάριο λόγω των κορωνοπάρτι

Στόχος είναι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα και να ανακοινωθούν για να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει.

Πάσχα στο χωριό: Η δήλωση Μητσοτάκη που έβαλε «φρένο»

Νέα μέτρα ενόψει Πάσχα στο τραπέζι 

Εφόσον η επιτροπή αποφασίσει να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα πέσουν στο τραπέζι κι άλλα μέτρα αποσυμπίεσης των πολιτών, όπως:

  • να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές
  • να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κάποιες μέρες

Επίσης, εξετάζεται λεπτομερώς με ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Mεγάλη Eβδομάδα.

Με βάση τις πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τις μετακινήσεις αλλά και τη λειτουργία των εκκλησιών την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

«Όχι» από τους ειδικούς για Πάσχα στο χωριό

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που θεωρούν τις μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα απαγορευτικές.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, χαρακτήρισε το Πάσχα στην επαρχία «επικίνδυνο», ενώ και για το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Παθολογίας Α. Γκίκας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μόνο στην απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και όχι εκτός νομού. 

Αρνητικοί στο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα είναι και οι καθηγητές, Ελένη Γιαμαρέλλου και Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top